Προκλητικός Σούνακ: Επικρίνει τα ΜΜΕ που κατηγορούν το Ισραήλ για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί

Προκλητικός Σούνακ: Επικρίνει τα ΜΜΕ που κατηγορούν το Ισραήλ για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί

Ο Ρίσι Σούνακ στο Βρετανικό Κοινοβούλιο επικαλούμενος πληροφορίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, έδωσε πλήρη στήριξη στο Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι η θανατηφόρα έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας προκλήθηκε από πύραυλο, ή μέρος πυραύλου που εκτοξεύτηκε από παλαιστινιακή στρατιωτική οργάνωση και όχι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο πύραυλος εκτοξεύτηκε μέσα από τη Γάζα με κατεύθυνση το Ισραήλ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή των Κοινοτήτων για το ταξίδι που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Ο Σούνακ δε δίστασε να επικρίνει ορισμένα μέσα ενημέρωσης που έσπευσαν να κατηγορήσουν το Ισραήλ για την συγκεκριμένη έκρηξη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση των Βρετανών για την ανάγκη δύο κρατών στην περιοχή σημειώνοντας πως μια τέτοια συμφωνία θα έλυνε ουσιαστικά το πρόβλημα και θα επέβαλε την ειρήνη. Προσθέτει επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει  «κανένα σενάριο» όπου η Χαμάς θα μπορεί «να ελέγχει τη Γάζα ή οποιοδήποτε μέρος των παλαιστινιακών εδαφών».

Τέλος δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκ. λιρών στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικές δηλώσεις Σούνακ από το Τελ Αβίβ: «Θέλουμε να κερδίσει το Ισραήλ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter