Προσφορά με το Documento την Κυριακή 3 Απριλίου: Επιλέξτε έναν από 3 τόμους με καθοριστικές στιγμές της σύγχρονης Ευρώπης 

Προσφορά με το Documento την Κυριακή 3 Απριλίου: Επιλέξτε έναν από 3 τόμους με καθοριστικές στιγμές της σύγχρονης Ευρώπης 

Ενώ η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται πάλι σε σταυροδρόμι με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Documento προσφέρει τρεις τόμους HotDoc.History με τις πλέον καθοριστικές στιγμές στη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης:

HotDoc.History #99
Ναζισμός
Επικίνδυνες προβολές, ύπουλες αναζωπυρώσεις
Από το μακρινό 1935, όταν η δυναμική Κομμουνιστική Διεθνής διαπίστωσε το αδιέξοδο της γραμμής του «σοσιαλφασισμού» και συγκρότησε Αντιφασιστικά Μέτωπα από όλους τους ενδιαφερόμενους δημοκράτες για την αντιμετώπιση της φαιάς πανούκλας στην ευαίσθητη αλλά αδιάσπαστη Μεγάλη Συμμαχία (Τσόρτσιλ, Στάλιν, Ρούσβελτ) που άντεξε σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από την καταγραφή, γεωγραφικά και χρονολογικά, όλων των μαζικών εγκλημάτων των Γερμανών κατακτητών στις ελληνικές πόλεις και χωριά μέχρι την αντίκρουση, επιστημονικά, της «κανονικοποίησης» του μαζικότερου εγκλήματος, του Ολοκαυτώματος. Επιπλέον, αναδίφηση σε παιδεία και πολιτικές των ΕΕ/ΝΑΤΟ, βιβλία της μέσης εκπαίδευσης που κρατούν την Αντίσταση στο ημίφως.

HotDoc.History #88
Βερολίνο 1945
Ο Χίτλερ στην τανάλια. Οι τελευταίοι σπασμοί του Γ΄ Ράιχ

Από τη μία, η προέλαση του Κόκκινου Στρατού από την αντεπίθεση του Στάλινγκραντ μέχρι την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Βαλτική και την Πολωνία· από την άλλη, η αγγλοαμερικανική απόβαση στη Νορμανδία, η απελευθέρωση του Παρισιού, του Βελγίου, της Ολλανδίας, η μάχη του Άρνεμ μέχρι τη συνάντηση των δυτικών Συμμάχων με τους Σοβιετικούς στον ποταμό Έλβα. Στιγμή προς στιγμή ο επιθανάτιος ρόγχος του κτήνους μέσα στη φωλιά του.

HotDoc.History #105
30 χρόνια από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού
Τι έφερε / τι φέρνει ο μετακομμουνιστικός κόσμος

Το μεγάλο άλμα στο μέλλον που κατέληξε σε διάψευση στο τέλος ενός αιώνα που έμοιαζε να ανήκει στον κομμουνισμό. Γιατί έσβησε η ελπίδα; Γιατί εμφανίστηκαν απρόθυμοι οι τελευταίοι υπερασπιστές; Πώς δεν κατάφεραν να συνδυαστούν μεταρρυθμίσεις εν κενώ ρευστού και πληθώρα εξοπλισμών; Τι συμβαίνει στις χώρες που άντεξαν; Μια ματιά στα 30 χρόνια από μια προηγούμενη πτώση και η επανάληψη των αιτιών για την επόμενη. Η νοσταλγία για την ΕΣΣΔ και οι εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter