Πρόσκληση στον πρίγκιπα-διάδοχο των ΗΑΕ να επισκεφθεί το Ισραήλ

Πρόσκληση στον πρίγκιπα-διάδοχο των ΗΑΕ να επισκεφθεί το Ισραήλ

Μετά τη συμφωνία-ορόσημο για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, ο Ισραηλινός πρόεδρος προσκάλεσε τον πρίγκιπα-διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ, στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ρεουβέν Ριβλίν, προσκάλεσε σήμερα τον πρίγκιπα-διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ, στην Ιερουσαλήμ. Η πρόσκληση έρχεται λίγες ημέρες αφού το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν συμφωνία για την εξομάλυνση των μεταξύ τους διπλωματικών σχέσεων.

Αναρτώντας στο Twitter μια φωτογραφία της επιστολής πρόσκλησης στα αραβικά, o πρόεδρος του Ισραήλ χαιρέτισε τη συμφωνία ως μια «ευγενική και θαρραλέα πράξη» και ένα «στρατηγικό ορόσημο» που ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ευημερία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους λαούς στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι δύο πλευρές εργάζονται για να δρομολογηθούν απευθείας πτήσεις ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι, οι οποίες θα περνούν πάνω από τη Σαουδική Αραβία.

Κάτι τέτοιο θα μείωνε τη διάρκεια της πτήσης σε τρεις ώρες, το Ισραήλ απέφευγε όμως να πραγματοποιεί πτήσεις μέσω του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας και τα αεροπλάνα των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών έπρεπε να κάνουν παρακάμψεις μέσω του Κόλπου για να φθάνουν σε προορισμούς στην Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter