Πρόστιμο 5.000 δολαρίων στον Τραμπ για συκοφαντική ανάρτηση

Πρόστιμο 5.000 δολαρίων στον Τραμπ για συκοφαντική ανάρτηση

Πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή παραβίασε μια «εντολή αποσιώπησης» με την οποία του απαγορευόταν να συκοφαντεί μια υπάλληλο στο δικαστήριο όπου δικάζεται για απάτη, στη Νέα Υόρκη.

Εάν επαναληφθεί η παράβαση ο Τραμπ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτερα πρόστιμα ή και φυλάκιση, προειδοποίησε ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον. Μολονότι σημείωσε ότι η παράβαση φαίνεται πως έγινε από αμέλεια, πρόσθεσε: «Μην γελιέστε: μελλοντικές παραβάσεις, σκόπιμες ή όχι, θα αντιμετωπιστούν με πολύ σοβαρότερες κυρώσεις».

Ο δικαστής είχε ζητήσει από τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο να κατεβάσει μια ανάρτηση του στην οποία αποκαλούσε «φιλενάδα» του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τσακ Σούμερ τη δικαστική υπάλληλο. Η φωτογραφία της υπαλλήλου με τον Σούμερ και το σχόλιο του Τραμπ κατέβηκαν από τη σελίδα του στην πλατφόρμα Truth Social, όχι όμως και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Τραμπ δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι συνήγοροί του είπαν ότι η ανάρτηση παρέμεινε κατά λάθος στον ιστότοπο και ζήτησαν συγγνώμη από τον δικαστή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter