Πρώτο κόμμα το ακροδεξιό AfD στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βραδεμβούργου

Πρώτο κόμμα το ακροδεξιό AfD στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βραδεμβούργου

Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, το AfD είναι για πρώτη φορά μπροστά από όλα τα άλλα κόμματα στην τρέχουσα τάση του Βραδεμβούργου, αυξάνοντας τα ποσοστά του από την προηγούμενη μέτρηση.

Ένα χρόνο πριν από τις πολιτειακές εκλογές στο Βραδεμβούργο, το AfD είναι πολύ μπροστά από όλα τα άλλα κόμματα και κινήματα. Αυτό προκύπτει από το BrandenburgTrend από infratest dimap για λογαριασμό του τοπικού δικτύου rbb24.

Αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, το AfD θα έπαιρνε 32%. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό για αυτό το κόμμα στο Βραδεμβούργο. Σε σύγκριση με το τελευταίο BrandenburgTrend τον Απρίλιο, το AfD έχει κερδίσει εννέα ποσοστιαίες μονάδες.

Τα κυβερνητικά κόμματα στον συνασπισμό της Κένυας (Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και Πράσινοι) έχασαν μαζί 11 ποσοστιαίες μονάδες στην ίδια περίοδο. Το SPD θα έπαιρνε 20% (-2), το CDU θα έπαιρνε 18% (-5), οι Πράσινοι θα έπαιρναν 8% (-1). Η Αριστερά θα εκπροσωπείται επίσης στο κοινοβούλιο της πολιτείας με 8% (+1) και το BVB/Free Voters με 6% (+1). Στο 4%, το FDP είναι λίγο κάτω από το κατώφλι του πέντε τοις εκατό (-1) για να μπει στο τοπικό κοινοβούλιο.

Στη δημοσκόπηση αυτή, το 57% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση (-1) του ομόσπονδου κρατιδίου. Παράλληλα, σχεδόν τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους (38%) δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα εάν το AfD συμμετείχε στην κυβέρνηση στο Πότσνταμ μετά τις επόμενες εκλογές. Ειδικά οι υποστηρικτές του AfD συμφωνούν σχεδόν ομόφωνα (92%) με αυτή την προοπτική.

Την εποχή της έρευνας, για πολλούς κατοίκους του Βραδεμβούργου (27%), η συζήτηση σχετικά με το νόμο για τη θέρμανση και την ενεργειακή πολιτική ήταν το θέμα που τους απασχολούσε περισσότερο. Το 19% των ερωτηθέντων ανησυχεί κυρίως για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες, το 14% για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το 13% για τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών. Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος είναι το επίκεντρο για το έντεκα τοις εκατό. Το κλασικό θέμα της κρατικής πολιτικής για την εκπαίδευση και τα σχολεία είναι επί του παρόντος το πιο σημαντικό θέμα μόνο για το 5% των ερωτηθέντων.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter