Προβληματισμός από δηλώσεις συμβούλου του Νετανιάχου: «Κάναμε λάθος για 200 νεκρούς – Ήταν της Χαμάς»

Προβληματισμός από δηλώσεις συμβούλου του Νετανιάχου: «Κάναμε λάθος για 200 νεκρούς – Ήταν της Χαμάς»

Ερωτηματικά προκαλούν οι δηλώσεις του συμβούλου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω του απολογισμού των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου. Από την προηγούμενη εβδομάδα, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει μειώσει τους νεκρούς από τους 1.400 σε 1.200.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο σύμβουλος του Νετανιάχου, Μαρκ Ρεγκέβ, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών ήταν λανθασμένος, καθώς αρχικά θεώρησαν ότι οι νεκροί ήταν μέλη του στρατού του Ισραήλ, ωστόσο –έπειτα από έρευνες ταυτοποίησης- αποδείχθηκε ότι οι 200 σοροί ήταν στρατιωτών της Χαμάς.

«Αρχικά είπαμε ότι στην αποτρόπαια επίθεση της Χαμάς εναντίον του λαού μας στις 7 Οκτωβρίου, είχαμε τον αριθμό των 1.400 θυμάτων, και τώρα το αναθεωρήσαμε σε 1.200 γιατί καταλάβαμε ότι είχαμε υπερεκτιμήσει, κάναμε λάθος. Υπήρχαν πράγματι πτώματα που είχαν καεί τόσο άσχημα, που νομίζαμε ότι ήταν δικά μας. Τελικά, προφανώς ήταν τρομοκράτες της Χαμάς» ανέφερε συγκεκριμένα.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την παραδοχή είναι πόσο εκτεταμένη μπορεί να είναι η λανθασμένη εκτίμηση της ισραηλινής κυβέρνησης στον απολογισμό των νεκρών της, και αν αναμένεται εκ νέου επανεκτίμηση. Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz έχει εκτιμήσει ότι οι νεκροί Ισραηλινοί από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κυμαίνονται στους 1.300.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter