«Ψήφισε το αυτονόητο απέναντι στο αποτυχημένο»

«Ψήφισε το αυτονόητο απέναντι στο αποτυχημένο»

Σήμερα Κυριακή 15/10 έχουμε τον δεύτερο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αθήνας. Ναι, η γεύση για την Ανοιχτή Πόλη είναι πικρή, ναι, υπάρχει αίσθημα στεναχώριας, ναι, θα θέλαμε και θα μπορούσαμε εμείς να ήμασταν στον δεύτερο γύρο. Ομως τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά και θα έχουμε όλο τον χρόνο να συζητήσουμε το πώς και το γιατί.

Οταν έχεις μπροστά σου να επιλέξεις μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα η απάντηση είναι προφανής. Θεωρώ αστείες και εκτός τόπου και χρόνου τις απόψεις που λένε «εμπιστεύομαι την κρίση σας, διαβάστε τα προγράμματα» και «λευκό – άκυρο – αποχή» σε μια διαδικασία που στον πρώτο γύρο είχαμε ρεκόρ αποχής. Συμμετοχή και ψήφος απέναντι στην αποτυχημένη διοίκηση Μπακογιάννη είναι η απάντηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διαφορές με τον Χάρη Δούκα και την παράταξή του ούτε ότι συμφωνούμε μαζί του σε όλα ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε διακριτοί χώροι με διαφορετικά προγράμματα που έχουν συμπτώσεις και αντιθέσεις. Αυτή όμως είναι η παράδοσή μας, από όποια εκδοχή της Αριστεράς κι αν προέρχεται κανείς, από τη σοσιαλιστική ως την κομμουνιστική σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η νικηφόρα παράδοση της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Συνεργασίες και συνέργειες στον δεύτερο γύρο, συνεργασίες και από τον πρώτο γύρο. Οτιδήποτε άλλο δείχνει πολιτικά κόμπλεξ, πολιτική μιζέρια, απέραντο εγωισμό. Αυτά δεν έχουν καμιά θέση στην ιστορία και

Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη ότι αυτά που λέμε για τις συνεργασίες δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά τα εννοούμε τη διαδρομή της Ανοιχτής Πόλης.

Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη ότι αυτά που λέμε για τις συνεργασίες δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά τα εννοούμε. Η άλλη όχθη του ίδιου ποταμού δεν είχε την πολιτική μεγαλοψυχία να δηλώσει ότι εάν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, θα έπραττε το ανάλογο. Και δεν το έκανε τώρα που «είναι τζάμπα».

Κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί στον Δήμο Αθηναίων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τα πέντε επόμενα χρόνια, παίρνοντας θέση στα μεγάλα ζητήματα της πόλης και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ρηγματωθεί η ηγεμονία της συντηρητικής παράταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter