«Ψήνεται» η Ιαπωνία: Ο χειρότερος καύσωνας από το 1875 πλήττει το Τόκιο

«Ψήνεται» η Ιαπωνία: Ο χειρότερος καύσωνας από το 1875 πλήττει το Τόκιο

Οι θερμοκρασίες στο Τόκιο έφτασαν τους 35,1 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη, μετά από τρεις διαδοχικές ημέρες θερμοκρασιών που ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς Κελσίου – το χειρότερο σερί καύσωνα τον Ιούνιο από τότε που άρχισαν να διατηρούνται αρχεία το 1875.

Και ο καύσωνας δεν είναι πιθανό να υποχωρήσει: η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε υψηλό 36ο C για το Τόκιο την Πέμπτη και 35ο C την Παρασκευή.

Με προειδοποιήσεις για θερμοπληξία που εκδόθηκαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας για την Τρίτη, αυξήθηκαν τα κρούσματα νοσηλείας νωρίς το πρωί. Πολλοί στην πρωτεύουσα και αλλού εξακολουθούν να αψηφούν τις κυβερνητικές συμβουλές για τη μείωση των κινδύνων θερμοπληξίας μη φορώντας μάσκες προσώπου σε εξωτερικούς χώρους – μια κληρονομιά για περισσότερα από δύο χρόνια ευρέως διαδεδομένης χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Για δεύτερη μέρα, οι αρχές ζήτησαν από τους καταναλωτές στην περιοχή του Τόκιο να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια για να αποφύγουν μια διαφαινόμενη διακοπή ρεύματος.

Μέχρι τις 9 το πρωί τοπική ώρα, 13 άνθρωποι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας με συμπτώματα θερμοπληξίας, ανέφερε το Fuji News Network. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν από θερμοπληξία, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα οι αρχές να μετριάσουν τις εκκλήσεις τους για εξοικονόμηση ενέργειας.

“Προφανώς υπάρχουν μερικοί ηλικιωμένοι που έχουν κλείσει τα κλιματιστικά τους επειδή ζητάμε από τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν ενέργεια, αλλά παρακαλώ – είναι τόσο υψηλή θερμοκρασία – μην διστάσετε να δροσιστείτε”, είπε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Koichi Hagiuda σε συνέντευξη Τύπου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter