«Πυρά» της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Είστε κατώτεροι των περιστάσεων»

«Πυρά» της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Είστε κατώτεροι των περιστάσεων»

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξαπολύει «βέλη» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους προέδρους τεσσάρων ΠΑΕ, όταν και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο έλεγχος των οπαδών στα γήπεδα θα μεταφερθεί από τις εταιρείες security στην ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει νόμους… που έχει ήδη νομοθετήσει

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι η Πολιτεία «επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της» και επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες πάνω στην ΕΛ.ΑΣ.

«Ως εδώ με την υποκρισία και τις αντιδράσεις της Πολιτείας με επικοινωνιακούς όρους. Συνεργοί στο έγκλημα δεν θα γίνουμε! Είστε τελικά κατώτεροι των περιστάσεων. Άλλα περιμένει ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός, άλλα ο κάθε πολίτης, πόσο μάλλον ο απλός και αγνός φίλαθλος», σημειώνει η Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι αντιδράσεις για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, είχαν ξεκινήσει λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: O Οικονόμου αθωώνει τον εαυτό του και ρίχνει την ευθύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για το επιχειρησιακό φιάσκο (Video)

Έντονες αντιδράσεις στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον έλεγχο στα γήπεδα

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Δυστυχώς η πολυαναμενόμενη σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Για άλλη μία φορά η επίσημη Πολιτεία επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της με την εναπόθεση νέων ρόλων στην Ελληνική Αστυνομία, ωσάν να είναι εκείνη που ευθύνεται και ολιγωρεί για την μη αντιμετώπιση της γάγγραινας της βίας και της αυθαιρεσίας στο χώρο του αθλητισμού, και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας και όχι μόνον.

Το γεγονός ότι οι ανώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου αρνούνται επί χρόνια να αναλάβουν τις ευθύνες τους όχι μόνο περνά απαρατήρητο, αλλά φαίνεται ότι αξιοποιείται για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εις βάρος του ελληνικού λαού. Αντί να ανακοινωθούν μέτρα για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών έτσι ώστε να παρέχεται το αγαθό της ασφάλειας σε όλους, προωθείται η άμεση εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών περιορίζοντας το ρόλο του Έλληνα αστυνομικού σε ρόλο security, ενάντια σε κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φαίνεται ότι τα κέρδη των εταιρειών υπερτερούν της έννοιας της ασφάλειας των πολιτών ως δημόσιου αγαθού, συνταγματικά κατοχυρωμένου για την ασφάλεια και την ευημερία του τόπου.

Δυστυχώς η αμαρτωλή ιστορία του παρελθόντος δεν αποτελεί δίδαγμα για κανέναν αφού οι εκατοντάδες των τραυματισμένων αστυνομικών στα γήπεδα αλλά και οι ΕΔΕ που τους συνοδεύουν είναι προτιμότερα από το να υπάρξει μία ουσιαστική πολιτική ελέγχου του χουλιγκανισμού και εξουδετέρωσης των αιτιών που γεννούν την οπαδική βία.

Είναι άξιο απορίας γιατί οι προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος αγνοούνται σκανδαλωδώς ενώ χαίρουν πλατιάς υποστήριξης στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου ακόμα και σε επίπεδο κυβερνητικών κομμάτων. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου σαμποτάρεται από άλλες δυνάμεις οι οποίες θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

-πρόκειται ή δεν πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, αφού η όποια ευθύνη για τον έλεγχο των οπαδών θα μετακυλίεται στην Ελληνική Αστυνομία ενώ καμία ευθύνη δεν θα βαρύνει τις ΠΑΕ;

-ο έλεγχος θα περιορίζεται μόνο την ημέρα διεξαγωγής ενός αγώνα και ποιες θύρες θα αφορά;

-ποιος θα ευθύνεται για τις συνθήκες ασφαλείας των εγκαταστάσεων όταν είναι γνωστό ότι πολλά αντικείμενα ενδεχομένως να τοποθετούνται εκ των προτέρων εντός των αγωνιστικών χώρων όπως έχει “διδάξει” το παρελθόν;

-θα είναι ή δεν θα είναι υπάλληλος των ανωνύμων εταιρειών ο αστυνομικός που θα εμπλέκεται στη νέα διαδικασία ελέγχου των οργανωμένων οπαδών;

-θα επαναληφθεί ή όχι το φαινόμενο της κατασπατάλησης δυνάμεων για το φόβο των Ιουδαίων;

-ποιος θα κρίνει τελικά την επικινδυνότητα μιας διοργάνωσης; Πάλι η αστυνομία για να είναι το εξιλαστήριο θύμα και κανένας άλλος;

-καμία τιμωρία στους μελλοντικούς επίδοξους δολοφόνους, αλλά και σε όσους εκκολάπτουν και συντηρούν αυτά τα εγκληματικά φαινόμενα;

Εν ολίγοις, άνθρακες ο θησαυρός!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν στο βωμό των οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων να συνεχίσει να υπονομεύει το κύρος και την προσφορά του Έλληνα και της Ελληνίδας αστυνομικού. Ως εδώ με την υποκρισία και τις αντιδράσεις της Πολιτείας με επικοινωνιακούς όρους. Συνεργοί στο έγκλημα δεν θα γίνουμε!

Είστε τελικά κατώτεροι των περιστάσεων. Άλλα περιμένει ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός, άλλα ο κάθε πολίτης, πόσο μάλλον ο απλός και αγνός φίλαθλος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter