Έντονες αντιδράσεις στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον έλεγχο στα γήπεδα

Έντονες αντιδράσεις στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον έλεγχο στα γήπεδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Τετάρτη, παρουσία του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ότι ο έλεγχος των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα θα μεταφερθεί από τις εταιρείες φύλαξης στην ΕΛ.ΑΣ, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη σοβαρές αντιδράσεις στις τάξεις της αστυνομίας.

Διαβάστε σχετικά: Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνιακή διαχείριση της κυβερνητικής αποτυχίας από Μητσοτάκη – Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση της αντιστράτηγου ε.α, Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, η οποία χαρακτήρισε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ως «πάρεργο». «Δεν λύνονται τα προβλήματα του κόσμου με αστυνομικά μέτρα. Δεν μπορείς να έχεις ένα συνεχόμενο αστυνομοκρατούμενο κράτος, κάποτε θα πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου σαν πολιτεία και να ενσκήψεις στα προβλήματα των Ελλήνων χωρίς να παίρνεις αστυνομικά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», σημειώνοντας ότι οι ευθύνες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην ΕΛ.ΑΣ είναι και πολιτικές.

Διαβάστε επίσης: Τσιριγώτη για Μητσοτάκη: Δεν λύνονται τα προβλήματα με αστυνομικά μέτρα – Πολιτικές οι ευθύνες για τη Νέα Φιλαδέλφεια (Audio)

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με τον πρόεδρό της, Γρηγόρη Γερακαράκο, να χαρακτηρίζει ως «πισωγύρισμα» τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, με δηλώσεις του στο ieidiseis.gr.

«Μετά την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στους κόλπους της Αστυνομίας. Το αποτέλεσμα είναι να γυρίζουμε πίσω, να εγκυμονούν κίνδυνοι για τραυματίες πολίτες και αστυνομικούς. Το συγκεκριμένο μέτρο υποβαθμίζει την προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Φοβάμαι ότι θα δούμε πάλι τραυματίες πολίτες και αστυνομικούς στα νοσοκομεία. Ένα παράδειγμα θα σας φέρω. Πώς θα πάνε οι αστυνομικοί να ελέγξουν σε έναν μεγάλο αγώνα τους οργανωμένους οπαδούς χωρίς την υποστήριξη από διμοιρίες των ΜΑΤ; Άρα θα δαπανάται τεράστιος αριθμός αστυνομικών και το αποτέλεσμα θα είναι να αυξάνεται ο κίνδυνος για επεισόδια. Είναι μία απόφαση που ελήφθη πρόχειρα και καλούμε ως ΠΟΑΣΥ τον πρωθυπουργό να την ανακαλέσει πριν να είναι αργά. Ο χουλιγκανισμός δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους μέτρα», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Θα αλλάξει κάτι;», διερωτήθηκε μιλώντας στο ίδιο Μέσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Όλα τα περιστατικά οπαδικής βίας που είχαν μοιραία κατάληξη έλαβαν χώρα εκτός γηπέδων. Αν θωρακίσει τα γήπεδα με αστυνομικούς που θα ελέγχουν τους οργανωμένους οπαδούς θα αλλάξει κάτι;», ανέφερε, σημειώνοντας επίσης ότι: «Είχαμε πει και εμείς ότι η Αστυνομία πρέπει να απεμπλακεί από τα γήπεδα. Η φύλαξη θα πρέπει να αναληφθεί ως καθήκον από τις ομάδες, οι οποίες μάλιστα δεν αντέδρασαν σε αυτό. Γι’ αυτό θα πρέπει ο πρωθυπουργός να το ξανασκεφτεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter