Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνιακή διαχείριση της κυβερνητικής αποτυχίας από Μητσοτάκη – Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνιακή διαχείριση της κυβερνητικής αποτυχίας από Μητσοτάκη – Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε επισήμως, αφού για παραπάνω από μία εβδομάδα τήρησε «σιγή ασυρμάτου», για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον ισχυρό άνδρα της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ στο Μαξίμου.  Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός μοίρασε υποσχέσεις για πάταξη της βίας στον αθλητισμό, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εφόσον συνεχιστούν τα φαινόμενα.

Σε μία προσπάθεια να αποσείσει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησής του από το επιχειρησιακό φιάσκο με τους Κροάτες που χούλιγκαν που διέσχισαν τη μισή Ελλάδα ανενόχλητοι, ο πρωθυπουργός έριξε την ευθύνη στην οπαδική βία, επανέλαβε σε αρκετές περιπτώσεις ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδας, αλλά επεκτείνεται ευρωπαϊκά, ενώ αναγκάστηκε να ομολογήσει εν μέρει περί «υπηρεσιακής αστοχίας της ΕΛ.ΑΣ», δίχως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ως μέτρα πάταξης της βίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα κλείσουν οι λέσχες των οπαδών ενώ θα υπάρχει μόνο ένας επίσημος σύνδεσμος με έδρα την επίσημη ΠΑΕ, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν στα γήπεδα και οι θύρες των οργανωμένων οπαδών. Αναφορικά με τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων στις θύρες που δημιουργούν πρόβλημα», με την εν λόγω ευθύνη να μεταπίπτει πλέον από τις εταιρείες security στην αστυνομία.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αλλά και εκπροσώπους του Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε επίσης το «μπαλάκι» στη στάση των ΠΑΕ και των ΜΜΕ, πραγματοποιώντας κάλεσμα για «συνολικές δράσεις αποτροπής της βίας».

«Η Πολιτεία ήδη επανεξετάζει το πλέγμα των πολιτικών για την αθλητική βία, καθώς διαπιστώθηκαν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Δεν θα πετύχουμε τον τελικό στόχο μας χωρίς την ενεργοποίηση των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και βρέθηκαν εδώ», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε ότι στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι «λυπημένοι και εξαγριωμένοι», για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαρακτηρίζοντας όσους προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις με πρόσχημα το ποδόσφαιρο ως «καρκίνους του αθλήματος».

Με τη σειρά του, «κάλυψε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για πανευρωπαϊκό φαινόμενο, όσον αφορά τη βία, τονίζοντας ότι τόσο εκείνος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένοι «να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην συμβεί ξανά κάτι τόσο τραγικό. Δεν είναι πολιτική αυτή η δήλωση», σημείωσε, αφήνοντας υποσχέσεις για περισσότερες δράσεις μετά την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. «Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μετά τα γεγονότα, μιλήσαμε, κάναμε αυτοκριτική και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.

Διαβάστε επίσης: Η ασφάλεια του ασφαλίτη

40 χρόνια οπαδικής βίας: Η λίστα του θανάτου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter