Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια: Καίγονται σπίτια στη Μάνδρα – Οργή των κατοίκων για ανυπαρξία εναέριων μέσων (Video)

Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια: Καίγονται σπίτια στη Μάνδρα – Οργή των κατοίκων για ανυπαρξία εναέριων μέσων (Video)

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει τα πρώτα σπίτια του οικισμού της Νέας Ζωής στη Μάνδρα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν υπάρχουν καταγγελίες των κατοίκων για ανυπαρξία εναέριων μέσων.  Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δεν υπάρχουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

«Βρισκόμαστε στο έλεος ανίκανων ευθυνόντων»

«Νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο έλεος ανίκανων ευθυνόντων» δήλωσε στο Open η Μαίρη Καρά, κάτοικος στο Πανόραμα Μάνδρας όπου ζουν 300 περίπου άνθρωποι. «Βλέπουμε τις φωτιές να πλησιάζουν τα σπίτια μας» σημειώνει η ίδια προσθέτοντας ότι «δεν πετάει τίποτα εδώ και πολύ ώρα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχει κάποιος να μας ακούσει. Πού είναι το κράτος;»

Επιπλέον, η κα Καρά κάνοντας λόγο για ενεργό μέτωπο 20 με 25 χλμ. επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχει κανένα μέσο (σ.σ. εναέριο) να επιχειρεί. Τίποτα». Η ίδια προσθέτει ότι η φωτιά αντιμετωπίζεται «μόνο με δικές μας δυνάμεις και κάποιες του στρατού».

«Υπάρχει ενεργό μέτωπο που μας περικυκλώνει» σημειώνει η ίδια εντοπίζοντας μια ενεργή πύρινη ζώνη 20 – 25 χλμ την οποία «βλέπω να έρχεται καταπάνω μας»

Λίγο μετά το τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας, ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας πέρασε το μεσημέρι την παλιά εθνική οδό.

Η φωτιά στα Δερεβοχώρια έχει μεγάλη δυναμική και κινείται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, το μεσημέρι της Τρίτης.

Η φωτιά πέρασε την παλιά εθνική οδό

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας, Χρήστο Στάθη η φωτιά έχει περάσει την παλιά εθνική οδό και κατευθύνεται προς τον οικισμό της Νέας Ζωής στη Μάνδρα.

Όπως είπε στην τηλεόραση του Σκάι ο δήμαρχος Μάνδρας Χρήστος Στάθης η φωτιά που καίει παρθένο δάσος, πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης την παλιά εθνική οδό εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και έχει κατεύθυνση προς τον οικισμό της Νέας Ζωής, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Μάλιστα, οι πολίτες που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Διακοπές κυκλοφορίας

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Μέχρι την Αφρική έφτασαν οι καπνοί από την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστιεροσκοπείου Αθηνών από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική φωτιά στα Δερβενοχώρια να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 χιλιόμετρα, το πρωί (10:30) της Τρίτης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter