Πυρηνική κινητικότητα Πούτιν βλέπουν και οι Times

Πυρηνική κινητικότητα Πούτιν βλέπουν και οι Times

Συνέχεια στα σενάρια για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από πλευράς Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία δίνει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Times του Λονδίνου, εκτιμώντας ότι η πραγματοποίηση ενδεχόμενης πυρηνικής δοκιμής στα σύνορα των δύο χωρών θα πρέπει να θεωρείται πιθανό σενάριο.

Ειδικότερα, οι ρεπόρτερ της εφημερίδας Λαρίσα Μπράουν και Τζορτζ Γκριλς υποστηρίζουν πως οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν την πιθανή ετοιμότητα του Κρεμλίνου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για «σημαντική κλιμάκωση καθώς η Ρωσία χάνει έδαφος στα πεδία των μαχών».

Αναφέρουν δε πως οι φόβοι να επαληθευτούν οι υπαινιγμοί του Προέδρου Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών αυξήθηκαν από τις 3 Οκτώβρη οπότε καταγράφηκε η διαδρομή ενός τρένου στην κεντρική Ρωσία που φέρεται πως υπάγεται στο τμήμα πυρηνικών του ρωσικού στρατού. Οι συντάκτες επικαλούνται τον στρατιωτικό αναλυτή Κόνραντ Μουζάικα που βρίσκεται στην Πολωνία και ο οποίος ισχυρίζεται ως το «μυστηριώδες» τρένο συνδέεται με την 12η διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που είναι υπεύθυνο «για πυρηνικά οπλοστάσια, την φύλαξη, τη διατήρηση, της συντήρηση, τη μεταφορά τους σε μονάδες».

Aξίζει να σημειωθεί πως το ρεπορτάζ των Times έρχεται μετά από δημοσίευμα της La Repubblica όπου γίνεται αναφορά σε έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία αναφέρεται στις κινήσεις του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, εκφράζοντας φόβους ότι η αποστολή του είναι έτοιμη να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη «Ποσειδώνας», η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Πηγή: The Times

Διαβάστε επίσης:

La Repubblica: Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod και το υπερόπλο «Ποσειδών»

Ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

«Φωτιά» στο Twitter από τις αμφιλεγόμενες προτάσεις Έλον Μασκ για την Ουκρανία – Το «φαρμακερό» καρφί του Ζελένσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter