Πυροσβεστική και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές από λαμπιόνια και θερμαντικά μέσα

Πυροσβεστική και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές από λαμπιόνια και θερμαντικά μέσα

Εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με οδηγίες προστασίας προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα και χριστουγεννιάτικα είδη κάνουν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Σε κοινή συνέντευξή τους ο γγ Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος μίλησαν για την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε με αφορμή τα αυξημένα οικιακά ατυχήματα σε περίοδο εορτών.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως την τελευταία πενταετία, σημειώνεται σημαντική αύξηση των αστικών πυρκαγιών σε καταλύματα, εξαιτίας εκδήλωσης περιστατικών από τη χρήση θερμαντικών σωμάτων και τζακιών. Μόνο την περσινή χρονιά, ο αριθμός αυτών των πυρκαγιών ανήλθε στα 972 περιστατικά σε σύνολο 5.241 περιστατικών ολόκληρο το έτος.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν δύο ψηφιακές αφίσες και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με σχετικές οδηγίες προστασίας και συμβουλές ορθής χρήσης διάφορων θερμαντικών μέσων και εορταστικού εξοπλισμού, για την καλύτερη προετοιμασία όλων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ατόμων, ενόψει μάλιστα των Χριστουγέννων.

Οι αφίσες και το φυλλάδιο με τις οδηγίες προστασίας, έχουν αποσταλεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους, καθώς και σε Περιφέρειες και Δήμους, για την ανάρτησή τους στις οικείες ιστοσελίδες και κάθε περαιτέρω χρήση, ενώ θα προβάλλονται και στις οθόνες των σταθμών του μετρό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Στο πλαίσιο δε της ήδη αναπτυσσόμενης προσπάθειας ενσωμάτωσης των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, στο σχεδιασμό της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, το υλικό θα αξιοποιηθεί και από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), προκειμένου να προσαρμοστεί και διανεμηθεί στα άτομα με αναπηρία όρασης και περιορισμένη όραση.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter