Qatargate – Le Soir: Εντοπίστηκε κατασκοπευτικό λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα αστυνομικών και δικαστών

Qatargate – Le Soir: Εντοπίστηκε κατασκοπευτικό λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα αστυνομικών και δικαστών

Η βελγική αστυνομία και δικαιοσύνη ενημερώθηκε ότι έχουν εντοπιστεί ίχνη κακόβουλου κατασκοπευτικού λογισμικού σε κινητά τηλέφωνα αστυνομικών και δικαστών που ερευνούν την υπόθεση του Qatargate, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βελγικής Le Soir.

Μάλιστα, ανάμεσα στις μολυσμένες συσκευές βρίσκεται και εκείνη του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, όπως αποκαλύπτει η βελγική εφημερίδα. Προς ώρας, τόσο η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου, όσο και η εισαγγελία αρνούνται να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

«Έπειτα από υποψίες για κατασκοπεία, πολλές συσκευές ανατέθηκαν σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς της Μονάδας Εγκλήματος Υπολογιστών (FCCU), οι οποίοι ειδικεύονται σε περίπλοκες μορφές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Τα τηλέφωνα εισαγγελέων, δικαστών-ανακριτών, αστυνομικών, ακόμη και του προσωπικού του δικαστικού συστήματος έχουν υποβληθεί σε εκτενή και επανειλημμένη ανάλυση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αναλύσεις υποδηλώνουν μόλυνση των τηλεφώνων από spyware, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδονται στους ενδιαφερόμενους. Η συσκευή του ανακριτή Μισέλ Κλεζ είναι ένα από τα τηλέφωνα που βρέθηκαν θετικά», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF δίχως να κάνει αναφορά στον ακριβή αριθμό των τηλεφωνικών συσκευών στις οποίες εντοπίστηκε το spyware.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter