Qatargate: Μετά τον Ταραμπέλα συνελήφθη και ο Αντρέα Κοτσολίνο

Qatargate: Μετά τον Ταραμπέλα συνελήφθη και ο Αντρέα Κοτσολίνο

Συνελήφθη την Παρασκευή ενώ εξερχόταν από ιδιωτική κλινική όπου είχε πάει να κάνει εξετάσεις ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, έπειτα από το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του οι βελγικές αρχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη σχετικά με το Qatar Gate την Παρασκευή, καθώς το πρωί είχε συλληφθεί ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Νέα εξέλιξη – Συνελήφθη ο Μαρκ Ταραμπέλα

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μετέβησαν αρχικά στην κατοικία του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, στη Νάπολη, για να του κοινοποιήσουν το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Qatargate.

Ο Kοτσολίνο δεν βρισκόταν στην κατοικία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επικαλείται τον συνήγορο υπεράσπισης του ευρωβουλευτή, ανέφερε ότι ο Αντρέα Κοτσολίνο βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Βέλγος ευρωβουλευτής έχει ήδη συλληφθεί.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα τάχθηκε η Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου, έπειτα από αίτημα των βελγικών αρχών στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate.

Και οι δύο ευρωβουλευτές είχαν εκλεγεί με κόμματα που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά έχουν διαγραφεί από την πολιτική ομάδα.

Για την ίδια υπόθεση είχαν προφυλακιστεί τέσσερα άτομα, οι Εύα Καϊλή, Φρανσίσκο Τζόρτζι, Αντόνιο Παντσέρι και Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα, ωστόσο ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στο πλαίσιο προσπαθειών του Κατάρ να επηρεάσει αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter