Ραντανπλάν το υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζει την επίθεση στο Καραμπάχ, μετά την κατάπαυση του πυρός

Ραντανπλάν το υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζει την επίθεση στο Καραμπάχ, μετά την κατάπαυση του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μάλιστα μάθαμε τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν από την τουρκική πλευρά.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, το υπουργείο Εξωτερικών που έπρεπε να καταδικάσει την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τουλάχιστον από την Τρίτη, «ξύπνησε» την Τετάρτη, ενώ από το πρωί είναι γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία για τερματισμό των εχθροπραξιών και τον πλήρη αφοπλισμό του στρατού του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε το μέρος του Αζερμπαϊτζάν σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, αλλά ούτε αυτό «ξύπνησε» το υπουργείο Εξωτερικών. Εκτός αν δεν ήθελαν να… χαλάσουν το κλίμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η Ελλάδα ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών», τονίζει και προσθέτει:

«Λάβαμε γνώση των ειδήσεων σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Η ασφάλεια του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

«Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ανθρωπιστικές τους ανάγκες πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν επειγόντως.

Όλες οι διαφορές θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και με ειρηνικά μέσα», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Τη μυστική διπλωματία Γεραπετρίτη αποκάλυψαν οι Τούρκοι

Εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter