Ρατσιστικές σκιές στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ρατσιστικές σκιές στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Αν και οδεύουμε στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, ο σκοταδισμός και τα ρατσιστικά στερεότυπα καλά κρατούν. Ειδικά μεταξύ των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ρατσιστικά σχόλια μελών του βασιλικού οίκου της Βρετανίας αποκαλύφθηκαν από την ολλανδική έκδοση του βιβλίου «Endgame» του Omid Scobie. Δυο ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας σχολίασαν το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του μικρού πρίγκιπα Άρτσι, γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Ο εκδότης αναγκάστηκε να αποσύρει τα αντίτυπα ισχυριζόμενος πως έγινε λάθος στη… μετάφραση. Μια δικαιολογία που προφανώς δεν έγινε πιστευτή.

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε κάνει τον ισχυρισμό για πρώτη φορά στην περιβόητη συνέντευξή τους με τον πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουΐνφρεϊ το 2021. Τότε, είχε αποκαλύψει ότι υπήρξαν «πολλές συνομιλίες» μεταξύ της ίδιας, του Χάρι και των μελών της βασιλικής οικογένειας για το «πόσο σκούρο» θα ήταν το δέρμα του μικρού Άρτσι.

Τότε η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι απέφυγε να κατονομάσει τους «βασιλικούς ρατσιστές» για να μη βλάψει την εικόνα τους, ο Πιρς Μόργκαν αποκάλυψε τα ονόματά τους στην εκπομπή του Talk TV.

«Θα σας πω τα ονόματα των δύο ανώτερων βασιλικών προσώπων που αναφέρονται σε αυτή την ολλανδική έκδοση του βιβλίου, επειδή, ειλικρινά, αν οι Ολλανδοί που περιπλανώνται σε ένα βιβλιοπωλείο μπορούν να το πάρουν και να δουν αυτά τα ονόματα, τότε εσείς, οι Βρετανοί εδώ -που πληρώνετε στην πραγματικότητα για τη βρετανική βασιλική οικογένεια- δικαιούστε να ξέρετε κι εσείς», είπε αρχικά ο Μόργκαν.

«Και τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πιο ανοιχτή συζήτηση για όλη αυτή την υπόθεση, διότι δεν πιστεύω ότι έγιναν ποτέ ρατσιστικά σχόλια από οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας, και μέχρι να υπάρξουν πραγματικές αποδείξεις ότι έγιναν αυτά τα σχόλια, δεν θα το πιστέψω ποτέ», συνέχισε.

«Αλλά τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να μάθουμε αν ειπώθηκαν ποτέ, ποιο ήταν το πλαίσιο και αν υπήρχε οποιαδήποτε ρατσιστική πρόθεση. Όπως είπα, δεν πιστεύω ότι υπήρχε», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Τα πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας που κατονομάζονται σε αυτό το βιβλίο είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Διαβάστε επίσης

Guardian: Έσοδα άνω του 1 δισ. λιρών για την βασιλική οικογένεια από την εκμετάλλευση ακινήτων και εκτάσεων γης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter