Ρεκόρ πληθωρισμού από το 2008 στη Βρετανία

Ρεκόρ πληθωρισμού από το 2008 στη Βρετανία

 

Στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το 2008 έφτασε ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης της εταιρίας στατιστικών ερευνών Kantarπου δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.

Ειδικότερα, η τιμή των εβδομαδιαίων προμηθειών αυξήθηκε 11,6% τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 7 Αυγούστου, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Kantar, με τη συγκεκριμένη αύξηση να αντιπροσωπεύει το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού από τότε που η ομάδα έρευνας αγοράς άρχισε να παρακολουθεί τον κλάδο πριν από 14 χρόνια.

«Όπως είχε προβλεφθεί, έχουμε φτάσει τώρα σε μια νέα κορύφωση στον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων, με προϊόντα όπως το βούτυρο, το γάλα και τα πουλερικά να παρουσιάζουν μερικά από τα μεγαλύτερα άλματα», επισήμανε ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ, επικεφαλής του τμήματος λιανικής και καταναλωτικής πληροφόρησης στην Kantar.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως οι αυξήσεις των τιμών θα συσσωρεύσουν πιέσεις στα νοικοκυριά που ήδη αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και τις τιμές της βενζίνης. Υπολογίζεται πως περισσότερα από ένα στα οκτώ νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου φοβούνται ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να κάνουν περικοπές για να αντέξουν οικονομικά μια απότομη αύξηση στους ετήσιους λογαριασμούς ενέργειας που αναμένεται αυτό το φθινόπωρο.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter