Ρέντης: Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σε εξέλιξη ΕΔΕ

Ρέντης: Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σε εξέλιξη ΕΔΕ

Πυροσβέστης επταετούς θητείας εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης. Μάλιστα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 14 Μαΐου, ενώ εις βάρος του διενεργείται ΕΔΕ, αντιμετωπίζοντας ακόμη και απόταξη από το Σώμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συνολικά, ο 30χρονος κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης κατηγορείται για Ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 30χρονος προκύπτει ότι είχε συμμετοχή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου του 2023. Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά την λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Τον αθλητικό σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη. Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κράτος εν κράτει» ο Πιτσιλής, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταργεί νόμους και νομοθετεί με την υπογραφή του

Προφυλακίστηκε η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και η διεκπεραιώτρια – Ραγδαίες εξελίξεις

Βουλή: Επιστολή Καρυστιανού στο προεδρείο για την προσχηματική διαβίβαση της δικογραφίας: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σκοπιμότητα»

Για μυστική διπλωματία κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας;»

Βουλή: Επιστολή Καρυστιανού στο προεδρείο για την προσχηματική διαβίβαση της δικογραφίας: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σκοπιμότητα»

Βουλή: Νευρίασε ο Μητσοτάκης όταν ο Βελόπουλος του θύμισε πως Σπανάκης – Καραμπατσώλη βράβευσε την εφοριακό της Χαλκίδας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter