Reuters: Eκλογές στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου – Απομακρύνονται τα σενάρια αναβολής

Reuters: Eκλογές στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου – Απομακρύνονται τα σενάρια αναβολής

Αναβάλλονται τα σενάρια περί αναβολής των τουρκικών γενικών εκλογών λόγω των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται τρεις τούρκους αξιωματούχους, η τουρκική κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεξαγωγή τους στις 18 Ιουνίου.

«Είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 18 Ιουνίου», δήλωσε ειδικότερα στο πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο Ερντογάν και ο εθνικιστής σύμμαχός του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα συναντηθούν ώστε να καταλήξουν στην τελική απόφαση σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι χάνει έδαφος η ιδέα αναβολής των εκλογών, λόγω της εικόνας που θα δινόταν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική απάντηση της αντιπολίτευσης σε μια πρόταση για αναβολή και σε νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το Σύνταγμα, το οποίο επιτρέπει αναβολή των εκλογών μόνο σε περίπτωση πολέμου.

Ο ίδιος και οι άλλοι αξιωματούχοι μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, καθώς δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια για το θέμα. Σημειώνεται πως η τουρκική προεδρία και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του Ερντογάν δεν απάντησαν από πλευράς τους σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Πάνω από 41.000 οι νεκροί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter