Reuters: Κανονικά θα καταβληθούν τα bonus στα golden boys που χρεοκόπησαν την Credit Suisse

Reuters: Κανονικά θα καταβληθούν τα bonus στα golden boys που χρεοκόπησαν την Credit Suisse

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση που αποκαλύπτει το Reuters ότι τα «golden boys» που έφεραν την Credit Suisse στα πρόθυρα της χρεοκοπίας θα λάβουν κανονικά τα bonus τους.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Reuters υπόμνημα το οποίο στάλθηκε στο προσωπικό της Credit Suisse την Κυριακή μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά της από την UBS, η ελβετική τράπεζα διαβεβαίωσε τα στελέχη της ότι τα bonus τους θα καταβληθούν στο ακέραιo.

Την ίδια στιγμή, τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Ελβετίας επέκριναν έντονα την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, λέγοντας ότι η κρατική στήριξη πολλών δισεκατομμυρίων για τη συμφωνία δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη χώρα. Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την αντίπαλη ελβετική τράπεζα Credit Suisse σε μια συγχώνευση που αποσκοπεί στον περιορισμό της κρίσης εμπιστοσύνης που εξαπλώνεται στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα.

Ο Ρότζερ Νόρντμαν, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SP) στην ελβετική Κάτω Βουλή δήλωσε ότι ανησυχεί επίσης για τις απώλειες θέσεων εργασίας και κατηγόρησε την ηγεσία της Credit Suisse για την αποτυχία της τράπεζας.

«Αυτό που συνέβη είναι τρομερό για την αξιοπιστία της Ελβετίας», δήλωσε. «Είναι μια προειδοποιητική βολή για την Ελβετία σχετικά με την ύπαρξη τραπεζών που είναι απλά πολύ μεγάλες. Ανησυχώ πολύ για τη νέα UBS». Εν τω μεταξύ, το δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) δήλωσε ότι ανησυχεί για τα δισεκατομμύρια που αναπτύσσονται τώρα για να επανορθωθούν τα λάθη της ηγεσίας της Credit Suisse, όπως τα χαρακτήρισε, και τα «κλεψίματα» της διοίκησης.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κρίση Τραπεζών: Προ των πυλών προσφυγές για το deal Credit Suisse – UBS

Credit Suisse: Η εξαγορά δεν κατευνάζει την παγκόσμια ανησυχία – «Βουτιά» στις ασιατικές αγορές

Ο «γάμος» Credit Suisse και UBS δεν έπεισε τις αγορές – «Βουτιά» των τραπεζικών μετοχών, νευρικότητα στα Χρηματιστήρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter