Ρικ Πιτίνο: «Ευχαριστώ πολύ και αντίο»

Ρικ Πιτίνο: «Ευχαριστώ πολύ και αντίο»

Την απόφασή του να επιστρέψει στην Αμερική σε αναζήτηση μίας θέση προπονητή ή διοικητικού στελέχους ή συμβούλου στο ΝΒΑ ανακοίνωσε μέσω του ESPN o Ρικ Πιτίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο γκουρού του αμερικανικού μπάσκετ Άντριαν Βοζναρόφσκι, ο μέχρι πρότινος προπονητής του Παναθηναϊκού προτίμησε να αρνηθεί την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (ο οποίος ήθελε τον Πιτίνο σε διπλό ρόλο προπονητή και εκτελεστικού προέδρου), προφανώς μετά από συζήτηση με την οικογένειά του.

«Η περυσινή χρονιά ήταν απίστευτη», έγραψε λίγο λεπτά αργότερα στο Twitter o Πιτίνο, επιβεβαιώνοντας την είδηση. «Ευχαριστώ όλους τους παίκτες του ΠΑΟ για την τρομερή τους προσπάθεια. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την πίστη και την αφοσίωσή τους. Ευχαριστώ τον παθιασμένο ιδιοκτήτη και τον γενικό διευθυντή της ομάδας. Τέλος, ευχαριστώ τους υπέροχους Έλληνες φίλους για την εξαίρετη φιλοξενία και καλοσύνη τους. Τόσο υπέροχη χώρα, θα έχει πάντοτε μία θέση στην καρδιά μου. Θα μου λείψετε όλοι πολύ, αλλά επιστρέφω στο σπίτι μου αναζητώντας το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου».

Ο 66χρονος Πιτίνο, εκλεκτό μέλος του Hall Of Fame του αθλήματος, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ, αλλά και στα προημιτελικά της Εuroleague, στους 6 μήνες της παραμονής του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το στρατόπεδο των «πρασίνων», φαβορί για τη διαδοχή του Αμερικανού Hall Of Famer είναι ο τεχνικός του Περιστερίου Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος μετράει ήδη δύο επιτυχημένες θητείες (2012-4, 2016) αλλά και δύο «διαζύγια» με τον Παναθηναϊκό.

Ο 55χρονος Πεδουλάκης ήταν ο πρώτος προπονητής της εποχής Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο «τριφύλλι» και συνήθως μιλάει με θερμά λόγια και χωρίς πικρία, για τη συνεργασία του με τον σύλλογο του οποίου τη φανέλα φόρεσε στα νιάτα του. Πιθανότατα πάντως θα εξεταστούν και άλλες λύσεις, από το εξωτερικό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter