Ρωσία: Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ σε περίπτωση αξιοποίησης των δεσμευμένων περιουσιακών της στοιχείων

Ρωσία: Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ σε περίπτωση αξιοποίησης των δεσμευμένων περιουσιακών της στοιχείων

Η Ρωσία σκέπτεται να υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών της σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν οι δυτικές κυβερνήσεις υιοθετήσουν τις προτάσεις να κατασχέσουν τα δεσμευμένα περιουσιακά της στοιχεία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Η Ομάδα των Επτά (G7) θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια της Ρωσίας που είναι δεσμευμένα από το 2022 λόγω των κυρώσεων για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία για τρίτη χρονιά συνεχίζει να μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτό, παραμένει εξαιρετικά περίπλοκος, δεδομένου ότι θα δημιουργούσε ένα αμφιλεγόμενο προηγούμενο.

«Η μείωση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων είναι φυσικά μια από τις επιλογές. Πολλοί υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι στην κυβέρνηση μας έχουν ήδη μιλήσει για θέματα που αφορούν την χρηματοπιστωτική, οικονομική και υλική απάντηση σε αυτό το βήμα (κατάσχεση), για την οποία προειδοποιήσαμε τους αντιπάλους μας, όπως και προηγουμένως να μην το κάνουν» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το RIA.

«Αυτή τη στιγμή μελετάμε την καλύτερη μορφή αντίδρασης, στην οποία τα αντίμετρα περιλαμβάνουν ενέργειες κατά των περιουσιακών στοιχείων των δυτικών μας αντιπάλων, όπως επίσης και απαντήσεις σε διπλωματικό επίπεδο».

Ο Ριαμπκόφ δεν διευκρίνισε τι μπορεί να συνεπάγεται η μείωση των διπλωματικών σχέσεων. Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «κάτω του μηδενός», αν και επίσημα δεν έχει υπάρξει υποβάθμιση των σχέσεων από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Η Μόσχα απελαύνει δύο Λετονούς διπλωμάτες

Ισπανία: Ανατροπή στην υπόθεση Σάντσεθ -Ίσως οι καταγγελίες κατά της συζύγου ήταν fake news

Γαλλία: Ανακαλύφθηκαν και μπήκαν σε καραντίνα τέσσερα -κυριολεκτικά- δηλητηριώδη βιβλία του 19ου αιώνα

Ρωσία: Οι πύραυλοι ATACMS που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter