Ρωσία: Στη λίστα καταζητούμενων της Μόσχας ο αρχηγός των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών

Ρωσία: Στη λίστα καταζητούμενων της Μόσχας ο αρχηγός των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε τον επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κίριλ Μπουντάνοφ, στη λίστα καταζητούμενων, αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της περιφέρειας της Μόσχας δεν αναφέρει σε ποια συγκεκριμένη ποινική υπόθεση τέθηκε στη λίστα καταζητούμενων. Όμως, στις 21 Απριλίου, ένα δικαστήριο της Μόσχας συνέλαβε ερήμην τον Μπουντάνοφ. Η Ρωσία τον κατηγορεί για οργάνωση τρομοκρατικής συμμορίας και παράνομη κυκλοφορία όπλων. Εικάζεται ότι ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας «συνελήφθη» στην υπόθεση της «τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα του Κερτς».

«Ξέρεις πόσο καιρό δουλεύω και ήταν κάπως άβολο που δεν υπήρχαν λύσεις για μένα. Είμαι ευχαριστημένος. Αυτό είναι ένας καλός δείκτης της δουλειάς μας, αναλαμβάνω να δουλέψω ακόμα καλύτερα», σχολίασε στη συνέχεια ο Μπουντάνοφ την απόφαση της Ρωσίας, σύμφωνα με το Krim Real.

Η έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς σημειώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2022. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματικούς επιβολής του νόμου, ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στη γέφυρα, γεγονός που οδήγησε στην κατάρρευση δύο ανοιγμάτων του δρόμου και σε μεγάλη φωτιά στο σιδηροδρομικό τμήμα. Τέσσερα άτομα πέθαναν. Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε την έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς «τρομοκρατική επίθεση» και κατηγόρησε τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες για αυτήν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter