BlockΟut2024: Οι χρήστες των social media μπλοκάρουν celebrities που σιωπούν για την Παλαιστίνη (Video)

BlockΟut2024: Οι χρήστες των social media μπλοκάρουν celebrities που σιωπούν για την Παλαιστίνη (Video)
Φωτογραφία: pexels

Εξαγριωμένοι για τη συνεχιζόμενη σφαγή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι ψηφιακοί ακτιβιστές απευθύνουν κάλεσμα στους χρήστες του διαδικτύου, να μπλοκάρουν διασημότητες που δεν έχουν πάρει θέση υπέρ της Παλαιστίνης.

Στην καρδιά του κινήματος BlockΟut2024 βρίσκεται η βαθιά απογοήτευση για την αποσύνδεση μεταξύ της παγκόσμιας προνομιούχου ελίτ και της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι πολίτες της Γάζας.

Η περασμένη εβδομάδα θύμισε σε πολλούς τη δυστοπία των ταινιών «Hunger Games». Εικόνες από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους τράβηξαν τα βλέμματα του πλανήτη. Από τη μια ο πόλεμος στη Γάζα κι από την άλλη η «γιορτή της μόδας» Met Gala 2024.

Φορώντας πανάκριβα κοστούμια και υπερπολυτελή φορέματα, πολλά «βαριά» ονόματα της διεθνούς show biz παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 6 Μαΐου (ξημερώματα 7ης Μαΐου στην Ελλάδα) στην επίδειξη πλούτου στο Μανχάταν, ποζάροντας στο κόκκινο χαλί, χωρίς να αρθρώσουν ούτε μία λέξη για την Παλαιστίνη.

Την ίδια μέρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη της χερσαίας εισβολής στη Ράφα, την πόλη στο νότιο άκρο της Γάζας, όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 1,5 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από την αρχή του πολέμου.

Το μήνυμα «All eyes on Rafah» (όλα τα βλέμματα στη Ράφα) έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο πολλά μάτια επέλεξαν να μην κοιτάξουν. Η διαδικτυακή διαμαρτυρία και το BlockOut2024 ακολούθησαν εκείνες που πραγματοποιήθηκαν – και έμειναν – έξω από τις πύλες του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Η τέχνη και τα πολιτιστικά δρώμενα δεν οφείλουν και δεν πρέπει να σταματήσουν εξαιτίας των κοινωνικών αναταραχών, ωστόσο οι μεγάλοι καλλιτέχνες ανέκαθεν επιδείκνυαν έντονη ενσυναίσθηση και λάμβαναν σαφή θέση έναντι των ανισοτήτων, εξού και η κριτική που δέχονται τώρα οι celebrities.

Το BlockΟut2024 επιχειρεί να ασκήσει πίεση στους διάσημους αστέρες που διαθέτουν εκατομμύρια followers, να μην μένουν απαθείς, αλλά να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τεράστιας επιρροής τους για να μιλήσουν για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Στη μεγάλη λίστα του μπλοκαρίσματος βρίσκονται μεταξύ άλλων η Κιμ Καρντάσιαν, η Σελένα Γκόμεζ, η Τέιλορ Σουίφτ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Ζεντάγια, η Κάρντι Μπι, η Κάιλι Τζένερ και άλλοι. Στη σελίδα του BlockΟut2024 αναγράφεται μάλιστα και το πόσους ακόλουθους έχουν χάσει μέχρι στιγμής. Στο TikTok έχουν επίσης κυκλοφορήσει βίντεο, στα οποία αντιπαραβάλλονται εικόνες από το Met Gala και τη Γάζα, ντυμένα με το τραγούδι «Hangng Tree» του Hunger Games.

@saradaini

.

♬ origineel geluid – nina.editss

Δείτε επίσης:

Στη μέγγενη της ακρίβειας οι πολίτες: Καλπάζει η τιμή στο λάδι – Αύξηση κατά 63,7%

Όταν το Μητσοτακέικο δέχθηκε το «Βόρεια Μακεδονία» (Video)

Σπηλιωτόπουλος: Με «πολιτική περικεφαλαίας» η ΝΔ προσπάθησε να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γάζα: Ισραηλινοί διαδηλωτές βανδάλισαν ανθρωπιστική βοήθεια (Video)

Χέρι – χέρι Τραμπ και Φάρατζ; Τι ετοιμάζει ο υπέρμαχος του Brexit και ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter