Ρωσία: Τακτικά πυρηνικά θα επιστρατεύσει ο Πούτιν στη Λευκορωσία μετά την 7η Ιουλίου

Ρωσία: Τακτικά πυρηνικά θα επιστρατεύσει ο Πούτιν στη Λευκορωσία μετά την 7η Ιουλίου

Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία αφού οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες στις 7-8 Ιουλίου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο και όπως προέκυψε από τη συνάντηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του λευκορώσου ομολόγου του Αλεξάνταρ Λουκασένκο στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

«Έτσι, όλα είναι σύμφωνα με το σχέδιο, όλα είναι σταθερά», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες είχαν προηγουμένως συμφωνήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών πυραύλων μικρής εμβέλειας με βάση στο έδαφος του στενού συμμάχου της Μόσχας, όπου θα παραμείνουν υπό ρωσική διοίκηση.

Ουκρανικές επιθέσεις

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι απέκρουσε τις σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές Ζαπορίζια και Ντονέτσκ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.000 ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι ανώτατοι στρατιωτικοί της Ρωσίας ενημέρωσαν τον Πούτιν την Πέμπτη ότι τα στρατεύματά τους απώθησαν επιτυχώς μια σειρά επιθέσεων που η Μόσχα λέει ότι αποτελούν μέρος μιας μέχρι στιγμής ανεπιτυχούς αντεπίθεσης της Ουκρανίας από την Κυριακή.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνέχισαν τις προσπάθειες διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στις νότιες κατευθύνσεις του Ντόνετσκ και της Ζαπορόζτζια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί σε ρωσικές γραμμές τέσσερις φορές με δύο τάγματα που υποστηρίζονταν με άρματα μάχης ακριβώς νότια της Βέλικα Νοβοσίλκα στο Ντονέτσκ, αλλά απωθήθηκαν. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης δύο επιθέσεις νότια της πόλης Οριχίβ στην περιοχή Ζαπορίζια, δήλωσε το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σοϊγκού: «Αποκρούστηκε ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter