Ρωσία: Τρεις τραυματίες από «κατά λάθος βομβαρδισμό» στο Μπέλγκοροντ από ρωσικό μαχητικό

Ρωσία: Τρεις τραυματίες από «κατά λάθος βομβαρδισμό» στο Μπέλγκοροντ από ρωσικό μαχητικό

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος έριξε κατά λάθος βόμβα στην πόλη Μπέλγκοροντ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αναφορές ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Μπέλγκοροντ ήρθαν για πρώτη φορά το βράδυ της Πέμπτης. Πλάνα από βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο έδειξαν μια στήλη καπνού και συντριμιών, λίγο πριν σημειωθεί μεγάλη έκρηξη, με τις φλόγες να κατακλύζου μια διασταύρωση από την οποία περνούσαν αυτοκίνητα, κάνοντας ένα σταθμευμένο όχημα να στριφογυρίσει στον αέρα.

Οι υποψίες έπεσαν αρχικά στην Ουκρανία: Από την αρχή του πολέμου πέρυσι, οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν το Κίεβο για μια σειρά κρυφών επιθέσεων σε σιδηροδρομικές γέφυρες και άλλους στρατηγικούς στόχους στο Μπέλγκοροντ. Οι επιθέσεις έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους του Μπέλγκοροντ, αφού ορισμένοι φοβούνται ότι οι Ουκρανοί μπορεί ακόμη και να εισβάλουν.

Όμως, το πρωί της Παρασκευής, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι η έκρηξη προκλήθηκε από «τυχαία εκτόξευση πυρομαχικών της αεροπορίας» από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από το Μπέλγκοροντ γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Το αεροσκάφος αναγνωρίστηκε ως Su-34, που θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα ρωσικά αεροσκάφη.

Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας που υπέστη διάσειση. Η έκρηξη ταρακούνησε μια κοντινή πολυκατοικία τόσο πολύ που οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να την εκκενώσουν.

«Δόξα τω Θεώ, κανείς δεν πέθανε», είπε ο κ. Γκλάντκοφ σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή κοινωνικών μηνυμάτων Telegram. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ο Μπόρις Ρόζιν, ένας φιλορώσος στρατιωτικός αναλυτής και blogger, πρότεινε σε μια ανάρτησή του στο Telegram ότι το ατύχημα θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα δυσλειτουργίας σε κιτ καθοδήγησης GPS που ήταν συνδεδεμένο σε πυρομαχικά που μετέφερε το Su-34. Ουκρανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τα κιτ σε μια προσπάθεια να μετατρέψει τα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά σε φθηνά υποκατάστατα των εναέριων όπλων ακριβείας.

Πηγή: BBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter