Ρώσος στρατηγός: Αυξάνεται ο κίνδυνος για μια μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη

Ρώσος στρατηγός: Αυξάνεται ο κίνδυνος για μια μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη

Πληθαίνουν οι συζητήσεις, οι κινήσεις και οι δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ξεσπάσματος μιας ευρύτερης πολεμικής σύγκρουσης στην Ευρώπη, καθώς την ώρα που η Κομισιόν με τις κινήσεις της και την ρητορική της βάζει το θέμα της πολεμικής ετοιμότητας ολοένα και ψηλότερα, η ρωσική πλευρά απαντά στο ίδιο ύφος.

Πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Βλαντίμιρ Ζαρούντνιτσκι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε σχετικό άρθρο σε ειδικό περιοδικό του υπουργείο Άμυνας: «Η πιθανότητα μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία –από την αύξηση όσων συμμετέχουν δι’ αντιπροσώπων και οι οποίοι χρησιμοποιούνται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, μέχρι έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο στην Ευρώπη– δεν μπορεί να αποκλεισθεί».

Μεταξύ άλλων ο στρατηγός υποστήριξε πως: «Η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών εναντίον του κράτους μας είναι η αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, οι οποίοι διεξάγουν ένα νέο τύπο υβριδικού πολέμου για να εξασθενήσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, να περιορίσουν την κυριαρχία της και να καταστρέψουν την εδαφική ακεραιότητά της. Η πιθανότητα η χώρα μας να συρθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά ».

Το άρθρο του Ζαρουντνίτσκι πέρα από το καμπανάκι που σημαίνει, εστιάζει, χωρίς όμως να γίνεται συγκεκριμένο και στο ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει «μεγαλύτερη έμφαση στην ανταπόκριση της στα αιτήματα «φιλικών χωρών», ούτως ώστε να είναι πιο σίγουρη για την δικιά της ασφάλεια, αλλά και για να ενώσει έτσι το σύνολο του ρωσικού λαού γύρω από τις αμυντικές ανάγκες της». Η τελευταία αυτή αναφορά, θα μπορούσε να είναι μια «παραίνεση» προς την ρωσική ηγεσία να… εισακούσει το αίτημα της Υπερνδνειστερίας, της αποσχισθείσας περιοχής της Μολδαβίας που πρόσφατα ζήτησε την «προστασία» της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: «Εάν υπάρχει το Βέλγιο, το οφείλει στην Ρωσία»

Washington Post: «Στη Γάζα, οι νέοι δεν ζουν πολύ, λόγω πείνας»

Νέα προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη: «Περιμένουμε σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ» (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter