Washington Post: «Στη Γάζα, οι νέοι πεθαίνουν πρόωρα, λόγω πείνας»

Washington Post: «Στη Γάζα, οι νέοι πεθαίνουν πρόωρα, λόγω πείνας»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Παρά τον βροχερό χειμώνα στη Γαλλία, τα Ανατολικά Πυρηναία επλήγησαν από μια ιστορική ξηρασία». Στην πεδιάδα του Ρουσιγιόν, όπου τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα πιο ξηρά που έχουν καταγραφεί, η κοινή χρήση νερού διχάζει τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους αγρότες. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ναβάλνι: Η μεταθανάτια συνέντευξη». Στις 17 Δεκεμβρίου 2020, ένα μήνα πριν από τη σύλληψή του, ο Ναβάλνι μίλησε με τον Ζακ Μερ, εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνο για την έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίασή του. Η «Libération» δημοσίευσε αποσπάσματα από αυτή την ακρόαση.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Πιστόριους για επιθεώρηση στα ρωσο-νορβηγικά σύνορα». Το Κίρκενες της Νορβηγίας είναι ένας ασυνήθιστος προορισμός για έναν Γερμανό υπουργό Άμυνας. Ενημερώνεται για το τι μπορεί να κάνει καλύτερα η Γερμανία στο τέλος του αιώνα. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Οι συνέπειες της “Σούπερ Τρίτης”». Η αντίπαλος του Τραμπ, Νίκι Χέιλι, αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Στη Γάζα, οι νέοι πεθαίνουν πρόωρα, λόγω πείνας». Καθώς οι θάνατοι από την πείνα αυξάνονται στη Γάζα, το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη USA TODAY διαβάζουμε: «Οι σύμμαχοι του Μπάιντεν τον παρακαλούν να αγωνιστεί πιο σκληρά». Κορυφαίοι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι είπαν ότι έχουν βαρεθεί να διαβάζουν ότι ο πρόεδρος βρίζει τον Τραμπ και τον Νετανιάχου πίσω από τις κλειστές πόρτες του Οβάλ Γραφείο.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Τραμπ εναντίον Μπάιντεν, μετά την παραίτηση της Χέιλι από την κούρσα για το χρίσμα». Η Νίκι Χέιλι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα του GOP και λέει ότι ο Τραμπ πρέπει να «κερδίσει» υποστήριξη. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Η Νίκι Χέιλι δεν διεκδικεί πλέον την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για νέα αναμέτρηση μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν». Μπάιντεν και Τραμπ οδεύουν προς μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Θανάσιμος κίνδυνος για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό». Ένας ρωσικός πύραυλος εξερράγη 150 μέτρα από την προεδρική αυτοκινητοπομπή. Με τον Ζελένσκι ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Μπάιντεν και Τραμπ συναντώνται τον Νοέμβριο». Οι δύο υποψήφιοι σάρωσαν στη «Σούπερ Τρίτη», αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα αντιδημοφιλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter