Ρουβίκωνας: «Άνθρακες» η δίωξη Γ. Καλαϊτζίδη με διάταξη του νόμου για… τρομοκρατικές πράξεις

Ρουβίκωνας: «Άνθρακες» η δίωξη Γ. Καλαϊτζίδη με διάταξη του νόμου για… τρομοκρατικές πράξεις

Ελεύθερος έφυγε την Τρίτη από τα δικαστήρια το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαιτζίδης, στη δίκη του οποίου κατέρρευσε η κατηγορία που του είχε αποδοθεί για παράβαση του άρθρου 187Α, παράγραφος 6 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά τρομοκρατικές πράξεις.

Ο Γιώργος Καλαιτζίδης , για τη σύλληψη του οποίου στήθηκε ένα ολόκληρο σόου από την αντιτρομοκρατική, κρίθηκε τελικά ένοχος για αδίκημα του άρθρου 184 του ποινικού κώδικα , που δεν αφορά σε τίποτε την αρχική κατηγορία, και αφού του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε επίσης: Η ΕΛΑΣ συνέλαβε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα μετά από ανάρτηση στο Facebook – «Τελευταίο κάστρο, η ελευθερία του λόγου»

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη Καλαιτζίδη έγινε με αφορμή μια ανάρτηση του στο Facebook, καθώς όπως προέκυψε από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υπάρχει αστυνομικός που ασχολείται με ….τέτοιου τύπου υποθέσεις .Κι αναλόγως με την κρίση του …οργάνου της τάξεως , η οποία απ΄ ότι φαίνεται εξαρτάται κυρίως από το ποιος υπογράφει την δημόσια ανάρτηση , δίνεται και το σήμα για τη σύλληψη του “δράστη”.

Τελικά , η δικαιοσύνη τον καταδίκασε για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικημάτων ,

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτησή του στο Facebook, το μέλος του «Ρουβίκωνα», ζητούσε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από τον χώρο ΒΟΞ στα Εξάρχεια, σε κάποιο άλλο σημείο.
Όπως ανέφερε, θα υπάρξουν παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας αν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί έξω από κατειλημμένο χώρο στην πλατεία Εξαρχείων.

Ακολούθησε ανακοίνωση της συλλογικότητας που σημείωσε πως το: «τελευταίο κάστρο, η ελευθερία του λόγου».

Η κατάθεση έπος για την ανάρτηση

Μνημειώδης όμως ήταν η αξιολόγηση που έκανε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που εντόπισε την ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη στο facebook και κίνησε τις διαδικασίες σύλληψής του και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική. Στην κατάθεση λοιπόν αφού αναφέρει ότι κατόπιν εντολών πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρευνες στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες, καθώς υπηρετεί στο τμήμα Προστασίας Κράτους και Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και παραθέτει την ανάρτηση Καλαϊτζίδη, σχολιάζει σχετικά με το περιεχόμενό της ότι:

«Τα όσα ανέγραφε το μέλος του Ρουβίκωνα σχετικά με επικείμενες παρεμβάσεις της συλλογικότητας (σ.σ. με τα γνωστά τρικάκια) συνιστούν απειλή και ταυτόχρονα πρόκληση και διέγερση προς τους αναγνώστες του κειμένου σε τέλεση κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της δημόσιας τάξης τα οποία υπό συνθήκες και σε τέτοια έκταση μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα και έχουν σκοπό να εκφοβίσουν μέρος του πληθυσμού, να εξαναγκάσουν δημόσιες αρχές, να απόσχουν από την τέλεση πράξεων, να βλάψουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές δομές της χώρας, εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη».

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος υποστηρίζοντας πως με τις ενέργειες του «διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Η επίμαχη ανάρτηση

«Η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ έχει δύο επιλογές. Η μία να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ. Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν.

Στη δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής :

1ον άγριες συμπλοκές έξω από το ΒΟΞ με εμάς και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠ´ΕΞΩ.

2ον Θα #^**^%< ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4.

3ον Όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον Όλες οι τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.Ή θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η Κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που γράφω τώρα είναι το σχέδιο «πόλεμος για ένα οχυρό» το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024».

Δείτε επίσης: Ρουβίκωνας: Ελεύθερος ο Καλαϊτζίδης μετά το… σόου με τα αλεξίσφαιρα – Στις 28 Μαΐου η δίκη για μία ανάρτηση στο Facebook

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter