Σάλος στη Βρετανία: Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τη Λιζ Τρας – Τα απαξιωτικά σχόλιά της για τους εργαζόμενους

Σάλος στη Βρετανία: Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τη Λιζ Τρας – Τα απαξιωτικά σχόλιά της για τους εργαζόμενους

Εκτεθειμένη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η υποψήφια για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Συντηρητικών, Λιζ Τρας, έπειτα από τη διαρροή ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο φέρεται να στρέφεται με απαξιωτικά σχόλια κατά των Βρετανών εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Guardian, το τότε Νο2 του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, ακούγεται να λέει ότι οι εργαζόμενοι στο νησί χρειάζονται «περισσότερο σπρώξιμο», υπονοώντας ότι δεν διαθέτουν τις ίδιες ικανότητες με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.

Μάλιστα, στην ίδια ηχογράφηση, η επικρατέστερη διάδοχος του Τζόνσον φέρεται να αναλύει τις διαφορές που υπάρχουν στο Λονδίνο με άλλες περιοχές της Βρετανίας, κάνοντας λόγο για «υπόθεση νοοτροπίας ή συμπεριφοράς», ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει επιθυμία (σ.σ από πλευράς εργαζόμενων, όπως σημειώνει ο Guardian), ώστε να αλλάξει η εργασιακή κουλτούρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η άλλοτε επικεφαλής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορείται ότι εκφράζει τη «νεο-θατσερική» ρητορική, καθώς είχε συνυπογράφει το βιβλίο Britannia Unchained στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους «τεμπέληδες επί γης».

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν έφερε ευθύνη για τη συγγραφή του προσβλητικού για τους εργαζόμενους κεφαλαίου στο βιβλίο που εκδόθηκε το 2012, ρίχνοντας την ευθύνη στον Ντόμινικ Ράαμπ.

«Κάθε συγγραφέας έγραψε ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ο Ντόμινικ Ράαμπ έγραψε αυτό το κεφάλαιο – υποστηρίζει τον Ρίσι Σουνακ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων στο BBC.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter