Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία «Elias»: Μεγάλες καταστροφές σε Μετόχι και Ροβιές – Έτοιμος να υπερχειλίσει ο Κηρέας (Photos-Videos)

Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία «Elias»: Μεγάλες καταστροφές σε Μετόχι και Ροβιές – Έτοιμος να υπερχειλίσει ο Κηρέας (Photos-Videos)

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Elias», με πολλά χωριά να έχουν αποκλειστεί, λόγω της υπερχείλισης των υδάτων στους ποταμούς, ενώ στο χωριό Μετόχι, αλλά και τις Ροβιές, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια, κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί κοντά σε χειμάρρους και η Πυροσβεστική προσπαθεί να τους εντοπίσει και να τους απομακρύνει.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Σε κατάσταση συναγερμού η Εύβοια – Εγκλωβισμένοι κοντά σε χειμάρρους, 112 στο Μαντούδι (Videos)

Ο δρόμος από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο λόγω κατολίσθησης στο χωριό Δερβένι.

«Το νερό που έχει πέσει από τις τρεις το πρωί στο Δήμο Μαντουδίου είναι θα έλεγα για πρώτη φορά. Δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε περάσει και τον Daniel, αλλά και προηγούμενες κακοκαιρίες. 150 χιλιοστά βροχής σε μόλις λίγες ώρες έπληξαν σχεδόν όλο το δήμο» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σημείωσε πως «εστιάζονται κυρίως στην κοινότητα των Ροδίων, αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί και στο υπόλοιπο τμήμα του δήμου και ο Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει, είναι οριακά και τα υπόλοιπα ποτάμια».

Επιπλέον έκανε έκκληση σε όλους τους δημότες αλλά και τους οδηγούς να μην μετακινούνται άσκοπα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν έχουν γίνει εκκενώσεις, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν έχουν πραγματοποιηθεί, όμως έχουμε πει σε αυτούς που είναι σε περιοχές οι οποίες είναι κοντά σε ποτάμια να πάνε σε ασφαλή σημεία».

Ερωτηθείς για τα αντιπλημμυρικά έργα δήλωσε πως «έχουν γίνει τα φράγματα, όμως το νερό είναι πάρα πολύ. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και σε σημεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατεβαίνουν από τα βουνά φερτά υλικά. Αυτό το νερό είναι πάρα πολύ και αυτή την ώρα που μιλάμε είναι κατακλυσμός».

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη στο Μαντούδι για επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι κοντά σε χειμάρρους.

Ο ποταμός Κηρέας που διέρχεται κοντά στο Μαντούδι έχει δεχθεί τεράστιες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Σύμφωνα με το evima.gr, οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, εάν δοθεί σήμα εκκένωσης των γύρω περιοχών. Από την επέλαση της κακοκαιρίας έχουν γεμίσει νερό και οι πλημμυρικές ζώνες του ποταμού.

Στο Μαντούδι, τόσο το γήπεδο όσο και το κλειστό γυμναστήριο του χωριού έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter