Σβίγκου: Αν η Ν.Δ. δεν μπορεί να απορρίψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ τώρα, φανταστείτε ως κυβέρνηση!

Σβίγκου: Αν η Ν.Δ. δεν μπορεί να απορρίψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ τώρα, φανταστείτε ως κυβέρνηση!

«Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κόμμα το οποίο είναι στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στις περιφέρειες και συζητά με την κοινωνία, αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν η ΝΔ ως αντιπολίτευση δεν μπορεί να απορρίψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν σήμερα κυβέρνηση», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και υπογράμμισε πως «αν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κόμμα το οποίο είναι στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στις περιφέρειες και συζητά με την κοινωνία, αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε, πως αυτό που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους και ο υπουργός Οικονομικών και χθες ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» «είναι ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα μέτρο για μετά τη λήξη του προγράμματος». Τόνισε πως είναι σαφές ότι «ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει να κάνει με τις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών, γιατί το ΔΝΤ δεν δέχεται τα στοιχεία της Κομισιόν». Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, τόνισε πως και εκείνη δεν δέχεται τα στοιχεία της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «όποιο επιχείρημα λέει τη μία μέρα το ΔΝΤ, την επόμενη μέρα το αναπαράγει η ίδια». «Ακούσαμε χθες τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή, να λέει “κλείστε, κλείστε, κλείστε” την αξιολόγηση, επί της ουσίας “υπογράψτε ό, τι χαρτί σας δώσουν”. Αυτή ήταν και αυτή είναι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις απαιτήσεις του ΔΝΤ», είπε στο ίδιο πλαίσιο η κ. Σβίγκου, για να σχολιάσει: «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση. Εδώ είναι στην αντιπολίτευση και δεν μπορούν να απορρίψουν τις απαιτήσεις του ΔΝΤ…».

Σχετικά με τις εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε πως «αν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κόμμα το οποίο είναι στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στις περιφέρειες και συζητά με την κοινωνία, αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Σχολίασε δε, ότι «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η τεχνητή εικόνα που πολλές φορές προσπαθούν να φτιάξουν, τμήμα των ΜΜΕ και η ΝΔ, με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποτίθεται είναι απομονωμένος, κλεισμένος στα γραφεία του κοκ». Επισήμανε ότι υπάρχει η αγωνία του κόσμου που εκφράζεται, «όπως υπάρχουν και οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις του να προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε μια σειρά πραγμάτων». «Θέλουμε», είπε η κ. Σβίγκου, «οι πολίτες να στηρίζουν το έργο μας, όπως επίσης θέλουμε να ασκούν κριτική εκεί που δεν προχωράμε γρήγορα, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter