Σε δημοπρασία ο χάρτης που σχεδίασε ο Ιούλιος Βερν για τη «Μυστηριώδη Νήσο»

Σε δημοπρασία ο χάρτης που σχεδίασε ο Ιούλιος Βερν για τη «Μυστηριώδη Νήσο»

Πωλείται την Τετάρτη, σε δημοπρασία στο Παρίσι, ο χάρτης που σχεδίασε ο ίδιος ο Ιούλιος Βερν, για τη «Μυστηριώδη Νήσο», ένα βιβλίο που συντρόφεψε τα περιπετειώδη όνειρα πολλών γενιών αναγνωστών. Συνολικά, θα δημοπρατηθούν 166 αντικείμενα που σχετίζονταν με το κοσμαγάπητο Γάλλο συγγραφέα.

Το «Νησί Λίνκολν», το τελευταίο λιμάνι του Ναυτίλου και καταφύγιο του πλοιάρχου Νέμο, περιλαμβάνεται στα θρυλικά παραμύθια, στους φανταστικούς τόπους που έκαναν πολλούς να ονειρεύονται μαγευτικές περιπέτειες. Ο χάρτης σχεδιάστηκε το 1874, για να περιληφθεί στο μυθιστόρημα που πολλοί θεωρούν ότι είναι το καλύτερο του Βερν (1828-1905) και θα αποτελέσει το επίκεντρο της δημοπρασίας που είναι αφιερωμένη στον φανταστικό κόσμο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα.

Ο χάρτης, που θυμίζει κεφάλι ελέφαντα, είναι μεγέθους 21×31 εκατοστά. Οι τοποθεσίες είναι γραμμένες στα αγγλικά και συνοδεύεται από μια τυπογραφική πλάκα με σημειώσεις που είχε προσθέσει ο ίδιος ο Βερν. Ο οίκος δημοπρασιών Drouot εκτιμά ότι η τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 100.000-150.000 ευρώ.

Συνολικά θα δημοπρατηθούν 166 αντικείμενα που ανήκαν στον Ερίκ Βαϊσενμπέργκ, έναν από τους σημαντικότερους συλλέκτες ειδών που σχετίζονταν με τον Βερν. Μεταξύ αυτών, φωτογραφίες, επιστολές, γκραβούρες, αφίσες, πρώτες εκδόσεις των έργων του. Υπάρχουν επίσης μια φωτογραφία του Ιουλίου Βερν από το 1856, όταν ο συγγραφέας ήταν 28 ετών και η πρώτη εικονογραφημένη έκδοση του μυθιστορήματος «Πέντε εβδομάδες με αερόστατο».

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter