Σε γραμμή Νετανιάχου με… αστερίσκο ο Μπάιντεν: «Φαίνεται ότι προκλήθηκε από την “άλλη πλευρά” η έκρηξη στο νοσοκομείο»

Σε γραμμή Νετανιάχου με… αστερίσκο ο Μπάιντεν: «Φαίνεται ότι προκλήθηκε από την “άλλη πλευρά” η έκρηξη στο νοσοκομείο»

Τη στήριξή του στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Τελ Αβίβ, στον απόηχο του βομβαρδισμού στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους.

Μάλιστα, ο Μπάιντεν έδειξε την παλαιστινιακή πλευρά ως πιθανή υπαίτιο. «Φαίνεται πως η “άλλη πλευρά” φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να εξετάσουμε πολλά πράγματα».

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος. Θα προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στη Χαμάς», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

«Ήθελα να βρεθώ εδώ σήμερα για να γνωρίζει ο λαός του Ισραήλ σε ποια πλευρά στέκονται οι ΗΠΑ», υπογράμμισε, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι «η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλο τον παλαιστινιακό λαό».

Ο Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι η Χαμάς «διέπραξε τέτοιου μεγέθους φρικαλεότητες που κάνουν το Ισλαμικό Κράτος να φαίνεται σχετικά πιο λογικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter