Σε κατάσταση νευρικής κρίσης το Μέγαρο Μαξίμου από την ομολογία Γεωργιάδη

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης το Μέγαρο Μαξίμου από την ομολογία Γεωργιάδη

Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός που θα πρέπει να δώσει αύριο εξηγήσεις στην Βουλή – Καταρρίπτεται το αφήγημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών

Σε νευρική κρίση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη δημόσια ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι λάθος υπολογισμοί της κυβέρνησης και το άνοιγμα άνοιγμα του τουρισμού, έφεραν το δεύτερο lockdown.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πίστευαν στα αυτιά τους και η πρώτη αντίδραση ήταν να παρέμβουν στα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να υποβαθμιστεί το θέμα -ακόμη και να αλλάξουν οι τίτλοι- και να περιοριστεί ο αντίκτυπος. Στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης από τον οποίο ζητήθηκε ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις.

Μόνο που η δήλωση του υπουργού είναι σαφής. Στην ερώτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας απάντησε: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε».

Στην πραγματικότητα ο κ. Γεωργιάδης καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι για την έξαρση της πανδημίας και το δεύτερο lockdown δεν ευθύνεται το άνευ όρων άνοιγμα του τουρισμού και οι ολιγωρίες και οι λάθος υπολογισμοί της κυβέρνησης αλλά οι πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η δημόσια παραδοχή γίνεται μία ημέρα πριν από την συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η ομολογία φέρνει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυξάνει τον εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι μία δικαίωση της κριτικής που ασκεί η αντιπολίτευση.

Βεβαίως ο κ. Γεωργιάδης μόνο άπειρος δεν είναι και η παραδοχή της κυβερνητικής ευθύνης δεν του ξέφυγε. 

Εκτιμάται ότι ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις επανειλημμένες έμπρακτες αποδοκιμασίες του πρωθυπουργού (τον αποψίλωσε από αρμοδιότητες ενώ τον άφησε εκτός στην παρουσίασης της Microsoft) και ενόψει του ανασχηματισμού. Οι πληροφορίες για τον ανασχηματισμό που τοποθετείται για μετά την λήξη της καραντίνας τον φέρουν είτε εκτός κυβέρνησης, είτε σε δευτεροκλασάτο υπουργείο. 

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης απηχεί το γενικότερο κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ που εκφράστηκε από τους βουλευτές και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη εβδομάδα. Στην τηλεδιάσκεψη ήταν αρκετοί οι βουλευτές που επικέντρωσαν, αν και διακριτικά, στις «αστοχίες» της κυβέρνησης. 

Διαβάστε επίσης

Παραδοχή Άδωνη: Ανοίξαμε τα σύνορα και εξαπλώθηκε ο κορονοϊός (Video)

Χάος στα «πέτσινα» ΜΜΕ: Τηλεφωνήματα από Μαξίμου μετά την παραδοχή Άδωνη για τον τουρισμό που άδειασε τον Μητσοτάκη

«Εντολή» Μαξίμου στον Άδωνη να μαζέψει όσα είπε για τις ευθύνες του τουρισμού στην έξαρση της πανδημίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter