Σε πανικό κυβέρνηση και Οικονόμου μετά τις αναφορές Τσίπρα σε ποινικές ευθύνες

Σε πανικό κυβέρνηση και Οικονόμου μετά τις αναφορές Τσίπρα σε ποινικές ευθύνες

Την ταραχή και την αγωνία της κυβέρνησης από την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν αδύνατον να κρύψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την δημόσια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία προειδοποίησε πως «όσοι επικαλούνται το απόρρητο της Εθνικής Αντιπροσωπείας έχουν ποινικές κυρώσεις», με τον Γιάννη Οικονόμου να προχωρά σε σκαιούς χαρακτηρισμούς και να επιχειρεί να συσκοτίσει το πλαίσιο της εξεταστικής, κάνοντας λόγο για «ζήτημα των επισυνδέσεων της τελευταίας δεκαετίας».

Άμεσο… τόπο έπιασε η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη «διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή, που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια», αφού αμέσως μετά ήρθε η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου αποκαλύπτοντας το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχεται η κυβέρνηση.

«Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια, αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν. Και αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του, μετά την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ από την εξεταστική επιτροπή, διαμαρτυρόμενοι για το τείχος προστασίας της πλειοψηφίας στους Μητσοτάκη-Δημητριάδη.

«Ο κ. Τσίπρας, ύστερα και από τα όσα αποκαλύπτονται για τις παρακολουθήσεις στελεχών των Κυβερνήσεών του στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, αντί να κινηθεί με θεσμική υπευθυνότητα, επέλεξε για άλλη μια φορά ανεύθυνες κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού» ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος, πασχίζοντας να διαστρέψει απολύτως την πραγματικότητα, την ώρα που καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις που καίνε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Επιπλέον, σε μια επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού, με το γνωστό από την περίοδο των “αγανακτισμένων” επιτηδευμένα οργίλο ύφος του, απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντιμετωπίζοντας τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα στο θεσμικό πλαίσιο ως «απειλή».

«Όση σκόνη κι αν προσπαθεί να σηκώσει ο κ. Τσίπρας, όσες απειλές και αν εκτοξεύσει, το ζήτημα των επισυνδέσεων θα φωτιστεί για όλη την τελευταία δεκαετία. Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες, που ορίζονται με νόμους και επιβάλλεται να τηρούνται μέχρι κεραίας. Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, στέλνοντας τις δικές του «απειλές», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για το σκοτάδι που έχει ήδη φέρει η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Εχουν ποινικές κυρώσεις όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας (Video)

Τραγέλαφος: Πρώτοι μάρτυρες οι Δραβίλλας – Ρουμπάτης στην Εξεταστική για τις υποκλοπές Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος για Εξεταστική: «Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη για να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter