Σεισμοί Τουρκία: Κορυφώνεται η αγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια – Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ (Photos – Video)

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων που είναι αγνοούμενοι στην Αντιόχεια, μία περιοχή που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς της Δευτέρας. Υπογραμμίζεται ότι η ελληνική ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην Τουρκία υπέβαλε αίτημα να σπεύσει στο σημείο, και συγκεκριμένα στην πολυκατοικία που διέμενε το ζευγάρι.

Δείτε επίσης: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τουλάχιστον 21.600 νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για επιζώντες – «Καμπανάκι» για χολέρα

Ο λόγος για το ζευγάρι, με διπλή υπηκοότητα ηλικίας 65 και 62 ετών και τα τελευταία 10 χρόνια ζούσαν στην Αντιόχεια. Έδιναν σημεία ζωής μέχρι πριν από λίγες ώρες. Ωστόσο, δεν έχει πλέον επικοινωνία με τους συγγενείς του.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο ανιψιός των δύο αγνοούμενων Μπασέν Μπενουνέ, μίλησε στην ΕΡΤ και κάνει έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες εντοπισμού τους: «Την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός, ο γαμπρός τους πήρε την ελληνική πρεσβεία και έδωσε πληροφορίες πως έχουμε Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια στην Αντιόχεια. Και μετά περιμέναμε να πάρουμε κάποια απάντηση, να πάρουμε ενημερώσεις. Από τότε έχουν έρθει κάποιες ομάδες. Οι τοπικές ομάδες έψαχναν. Βγάλανε την πρώτη μέρα τρεις, τέσσερις γείτονες ζωντανούς. Χθες έβγαλαν και άλλον ένα γείτονα. Ήταν και αυτός ζωντανός. Και τώρα περιμένουμε την βοήθεια να δούμε τι θα γίνει με τον θείο μου» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, και αυτός στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε πως κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, την Πέμπτη, έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς.

«Έστω να βρούμε τις σορούς τους»

Συγκλονίζει η κόρη των δύο Ελλήνων οι οποίοι έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι στην Αντιόχεια. Μιλώντας στο Open TV, αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τις για εντοπισμό των ομογενών που διέμεναν σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου το οποίο γκρεμίστηκε από τις ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις.

Δείτε επίσης: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Αγωνία για την τύχη των δύο αγνοούμενων Ελλήνων – «Έστω να βρούμε τις σορούς τους» (Video)

«Όταν έγινε ο σεισμός, ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμεναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, είπαν, ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», σημείωσε η κόρη των δύο αγνοουμένων.

«Ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία», ανέφερε περιγράφοντας το ιστορικό της οικογένειάς της.

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», τόνισε όταν οι δημοσιογράφοι του Open την ενημέρωσαν πώς η ελληνική ΕΜΑΚ βρίσκεται στο σημείο όπου έχει υποδείξει, πραγματοποιώντας έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter