Σεισμός στην Εύβοια: Τουλάχιστον 20 σπίτια «κίτρινα» – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σεισμός στην Εύβοια: Τουλάχιστον 20 σπίτια «κίτρινα» – Σε εξέλιξη οι έρευνες
Πηγή: evima.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα της κεντρικής Εύβοιας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Ψαχνά.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον ιστότοπο evima.gr από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή των Ψαχνών που καταγράφηκε το επίκεντρο του σεισμού βρέθηκαν 12 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών για να καταγράψουν αναλυτικά τις ζημιές, με την συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά έγιναν 73 αυτοψίες. Από αυτές 24 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα 49 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα και είναι κατοικήσιμα. Από τα 24 σπίτια στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα τα 21 είναι κατοικίες και τα υπόλοιπα 3 χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί ή αποθηκευτικοί χώροι.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε στην ΕΡΤ ότι συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα στα Νέα Στύρα, ωστόσο στα Ψαχνά δεν υπήρξε προσεισμική δραστηριότητα και γι’ αυτό θα ήταν λάθος να βιαστούμε να πούμε πως είναι ο κύριος σεισμός.

Τέλος, ο Κώστας Παπαζάχος, διευθυντής εργαστηρίου γεωφυσικής ΑΠΘ, έκανε λόγο για ένα γνωστό ρήγμα που έχει δώσει αντίστοιχους σεισμούς και στο παρελθόν, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ρήγμα, των Ψαχνών, που έχει δώσει σεισμούς και στο παρελθόν, το 2003 και το 2008».

Διαβάστε επίσης:

Νέος σεισμός στην Εύβοια: Οι 6 παρατηρήσεις του Τσελέντη – Έρχονται μετασεισμοί 4 Ρίχτερ

Σεισμός στην Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι – «Είναι ένα ρήγμα που δεν μένει ήσυχο» (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter