Σεισμός στο Ηράκλειο – Τσελέντης για Αρκαλοχώρι: Έπεσε όλη η περιοχή 15 εκατοστά απότομα, αυτό ήταν πολύ τραγικό (Video)

Σεισμός στο Ηράκλειο – Τσελέντης για Αρκαλοχώρι: Έπεσε όλη η περιοχή 15 εκατοστά απότομα, αυτό ήταν πολύ τραγικό (Video)

Έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Ηρακλείου αλλά και στους ειδικούς έχει πυροδοτήσει ο μεγάλος σεισμός 5,8 Ρίχτερ που έπληξε τη Δευτέρα το πρωί το Αρκαλοχώρι. Ενδεικτική της έντασης του σεισμού είναι η διατύπωση του Άκη Τσελέντη που τόνισε ότι ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει» η περιοχή 15 εκατοστά κάτω.

Μιλώντας στο Mega, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ακολουθία συνεχίζει. Έχουμε καταγράψει 14 σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ενώ ο χθεσινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει» και υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατον να γίνουν επισκευές όταν βρίσκεσαι στο μέσο μετασεισμικής ακολουθίας.

Όπως επισήμανε, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η περιοχή 15 εκατοστά:«Με το 1g σηκώνεσαι από το έδαφος. Με το 0,8g καταλαβαίνετε τι ένιωσε.  Έπεσε όλη η περιοχή 15 εκατοστά κάτω, αυτόματα, απότομα, αυτό ήταν πολύ τραγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από τον Γενάρη είχαμε δει κάποια σημάδια στην Κρήτη. Αμέσως επικοινώνησα με τον δήμαρχο και βάλαμε επιπλέον όργανα», είπε ο κ. Τσελέντης και υπογράμμισε πως πριν τον μεγάλο σεισμό είχαν καταγραφεί 2.000 προσεισμοί.

«Η συχνότητα των σεισμών στους επόμενους μήνες θα είναι μέρα παρά μέρα ή βδομάδα παρά βδομάδα, ενώ οι μετασεισμοί μπορεί να είναι υψηλής κλίμακας Ρίχτερ. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι στις σκηνές. Δεν μπορεί να μείνει ο κόσμος εκεί τον χειμώνα, στην Κρήτη υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν τον χειμώνα και ελπίζω ο κόσμος ότι θα μείνει σε μόνιμες δομές και όχι να έχουμε το φαινόμενο στην Ελασσόνας».

Όσον αφορά τη Θήβα, σχολίασε πως δεν θα πρέπει να πανικοβάλουμε τον κόσμο: «Ξέρουμε ότι είναι μία περιοχή που έχει μεγάλα ρήγματα. Η Θήβα είναι μία πόλη με άσχημες συνθήκες δόμησης, αλλά δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό εκεί, ούτε λέω ότι θα τον κάνει τώρα ή έχω ένα σημάδι ότι θα τον κάνει αύριο. Ο κόσμος θα πρέπει να λαμβάνει τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης, αλλά δεν πρέπει να τους τονίζουμε ότι “θα έχεις σεισμό 6 Ρίχτερ”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter