Σφοδρές συγκρούσεις στο Παρίσι για το συνταξιοδοτικό Μακρόν – Εκατομμύρια «πλημμύρισαν» τους δρόμους της Γαλλίας (Videos)

Σφοδρές συγκρούσεις στο Παρίσι για το συνταξιοδοτικό Μακρόν – Εκατομμύρια «πλημμύρισαν» τους δρόμους της Γαλλίας (Videos)

Σε πραγματικό πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης το Παρίσι, στο περιθώριο των μαζικών διαδηλώσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, με πολίτες να γεμίζουν τους δρόμους του Παρισιού, της Λιόν, του Μπορντό απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Οι διαδηλώσεις ήταν εξαιρετικά ογκώδεις με τα συνδικάτα να εκτιμούν ότι μόνο στην γαλλική πρωτεύουσα οι διαδηλωτές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, ενώ διαδηλώσεις κατά του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου έλαβαν χώρα σε πάνω από 200 πόλεις και κωμοπόλεις της γαλλικής επικράτειας. Μεγάλη και η συμμετοχή των φοιτητών στις διαδηλώσεις, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φοιτητικών οργανώσεων σχεδόν 500.000 Γάλλοι φοιτητές διαδήλωσαν, ενώ μόνο στο Παρίσι ξεπέρασαν τις 150.000.

Την ίδια στιγμή επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων. Οι εικόνες που έρχονται από το πρακτορείο Reuters φανερώνουν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα, με βίντεο να μαρτυρούν το κρεσέντο καταστολής αλλά και την οργισμένη αντίδραση των διαδηλωτών.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η μαζική χρήση δακρυγόνων από πλευράς της γαλλικής αστυνομίας, με βίντεο από τον τόπο των διαδηλώσεων να μαρτυρούν το εύρος της εντεινόμενης αστυνομικής καταστολής.

https://twitter.com/anadoluagency/status/1638978819024461824

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το περιστατικό που ανέδειξε η ιστοσελίδα Mediavenir και δείχνει αστυνομικό να δέχεται πέτρα στο κεφάλι και έπεσε κάτω αναίσθητος. Λόγω του εξαγριωμένου πλήθους, οι συνάδελφοί του τον σέρνουν για να τον απομακρύνουν.

Σοβαρή η κατάσταση και στο Μπορντό, όπου πυρπολήθηκε το δημαρχείο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή ο Μακρόν – Πάνω από 200 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα (Videos)

Γαλλία: Φουντώνει η λαϊκή οργή για το συνταξιοδοτικό – Νέα απεργία την Πέμπτη

Γαλλία: Επιμένει ο Μακρόν στην εφαρμογή του συνταξιοδοτικού παρά τη λαϊκή οργή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter