Σφοδρή επίθεση και αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη κατά του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή , μέσα από την συχνότητα του Ionion FM

Σφοδρή επίθεση και αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη κατά του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή , μέσα από την συχνότητα του Ionion FM

Σφοδρή επίθεση στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή εξαπέλυσε σήμερα μέσα από την συχνότητα του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού Δυτικής Ελλάδας Ionion Fm , και την εκπομπή « Αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου , ο δημοσιογράφος – εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης .

Ο Κώστας Βαξεβάνης ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση των επίορκων εφοριακών της Χαλκίδας δεν είναι ούτε µεµονωµένη , ούτε εξαίρεση , ούτε αστυνοµικό συµβάν.

Είναι – όπως είπε – η συνήθης λειτουργία του ελεγκτικού φορολογικού µηχανισµού και υπογράμμισε ότι στην υπόθεση της Χαλκίδας οι αποκαλύψεις έγιναν γιατί ο καταγγέλλων επιχειρηµατίας δεν έκανε την καταγγελία στις υπηρεσίες της ΑΑ∆Ε ώστε να θαφτεί η υπόθεση όπως έχει γίνει με εκατοντάδες άλλες καταγγελίες , αλλά απευθύνθηκε στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ετσι το σύστηµα µπήκε σε κανονική παρακολούθηση µε όλα τα µέσα και επιβεβαιώθηκαν όλα όσα έχει αποκαλύψει η έρευνα του Documento τον Ιούλιο του 2023 µε πρωτοσέλιδο τίτλο «Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες».

Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε επίσης ότι για τη δράση του κυκλώματος γνωρίζει τα πάντα ο κ. Πιτσιλής αφού έχει στα χέρια του εκατοντάδες σχετικές καταγγελίες Όχι μόνο γνωρίζει αλλά με ευθύνη του γίνεται η συγκάλυψη. Οι καταγγελίες δεν στέλνονται στην Εισαγγελία ώστε να γίνουν παρακολουθήσεις και έρευνες, αλλά παραπέμπονται σε εσωτερικό έλεγχο στην ΑΑΔΕ η οποία τις βάζει αρχείο «λόγω έλλειψης στοιχείων». Τις κρύβει από την Εισαγγελία δηλαδή.

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento κατήγγειλε επίσης ότι:

« Ο κ. Πιτσιλής είναι ένας δικηγόρος , σάρκα εκ σαρκός της Νέας Δημοκρατίας , στο γραφείο του κ. Φορτσάκη πρώην υπουργού . Είναι ο υπουργός που είχε φωνάξει τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο. Αυτό που έχει αναλάβει είναι η διοίκηση μιας ανεξάρτητης Αρχής. Αυτή η ανεξάρτητη Αρχή έχει μετατραπεί σε ένα διεφθαρμένο κράτος εν κράτει , κάνει ότι θέλει , συντηρεί …για να μη πω δημιουργεί, αυτό θα το πούμε σε λίγο καιρό όταν θα παραθέσουμε τα στοιχεία … συντηρεί όλη την διαφθορά και αυτό δεν είναι απλά ένα στοιχείο που είναι σε γνώση του κ. Πιτσιλή είναι μια κατασκευή του κ. Πιτσιλή.»

« Λέω ότι είναι κατασκευή γιατί ο κάθε διεφθαρμένος εφοριακός , το κάθε διεφθαρμένο στέλεχος της ΑΑΔΕ με διοικητική πράξη του κ. Πιτσιλή ορίζεται από τον ίδιο … Ο ίδιος δηλαδή ο κ. Πιτσιλής έχει καταργήσει τον τρόπο που λειτουργούσε η ΑΑΔΕ και λέει ότι όποια μετάταξη γίνεται όποια μεταφορά υπαλλήλου γίνεται όποια προαγωγή γίνεται περνάει από τον ίδιο…»

« Αν ο κ. Πιτσιλής λοιπόν θέλει να έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη διορισμού του κάθε στελέχους της ΑΑΔΕ , τότε ταυτόχρονα έχει και την ευθύνη όταν αυτοί είναι διεφθαρμένοι γιατί είναι με τον δικό του χέρι τοποθετημένοι στις θέσεις τους .»

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας Documento σχετικά με την ατιμωρησία από την ΑΑΔΕ κυκλώματος που προωθούσε ποτά «μπόμπες» σε τουριστικά νησιά .

Στοιχειοθετημένες καταγγελίες για λαθρεμπορία ποτών (μπόμπες σε τουριστικά νησιά) πήγαν στην ΑΑΔΕ η οποία δεν έκανε καμία έρευνα. Την υπόθεση έστειλε στον Εισαγγελέα η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου διαπιστώνοντας το οφθαλμοφανές της βρόμικης υπόθεσης.

«Το σκάνδαλο που αποκαλύψαμε την Κυριακή δείχνει για μια ακόμη φορά τη μαφιόζικη λειτουργία της ΑΑΔΕ» – τόνισε ο κ. Βαξεβάνης. –

Διαβάστε επίσης 

Εφιάλτης στη Ράφα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό εκτοπισμένων

ΣΥΡΙΖΑ: Συμβόλαιο Κασσελάκη με 12+1 δεσμεύσεις

Παναθηναϊκός: Μεταμεσονύκτιο πάρτι στους δρόμους για το 7ο – Πότε επιστρέφει η αποστολή (Photos)

Χαλκίδα: «Τρέχει και δε φτάνει» ο Πιτσιλής – Εκ των υστέρων η ΑΑΔΕ διέταξε εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ

ΑΑΔΕ: Τίμιοι, ανίκανοι, διεφθαρμένοι διορίζονται – προάγονται όλοι με απόλυτη εξουσία Πιτσιλή

Χαλκίδα: Εργαζόμενοι στις ΔΟΥ κατά Πιτσιλή – Δε θα γίνουμε εξιλαστήριο θύμα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της η διοίκηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter