Χαλκίδα: Εργαζόμενοι στις ΔΟΥ κατά Πιτσιλή – Δε θα γίνουμε εξιλαστήριο θύμα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της η διοίκηση

Χαλκίδα: Εργαζόμενοι στις ΔΟΥ κατά Πιτσιλή – Δε θα γίνουμε εξιλαστήριο θύμα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της η διοίκηση

Σε πλήρη διαχωρισμό της θέσης τους με έκνομες συμπεριφορές και σαφή καταδίκη κάθε φαινόμενου διαφθοράς και κακοδιοίκησης, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ νομών Βοιωτίας- Εύβοιας με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε στήσει η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας.

«Δε επιτρέπουμε τη στοχοποίηση και την απαξίωση όλων των υπαλλήλων με αφορμή ενδεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές μιας μικρής μειοψηφίας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος εργαζομένων απαιτεί από τη διοίκηση της ΑΑΔΕ να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως προς τη διαδικασία επιλογής προσώπων σε θέσεις ευθύνης και την αλλαγή της απόφασης που επιτρέπει στον εκάστοτε διοικητή της ΑΑΔΕ να παρακάμπτει τον υπαλληλικό κώδικα.

Ο Σύλλογος καταλήγει σημειώνοντας:  “Δε θα γίνει η ΔΟΥ Χαλκίδας και οι εργαζόμενοί της εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της η διοίκηση”.

 

Γουστάρει και καταργεί τους νόμους με την υπογραφή του

Όπως έχει αποκαλύψει το Documento, αυτό που δεν λέγεται και δεν γράφεται, είναι ότι οι δύο κεφαλές του κυκλώματος, η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής της Εφορίας, διορίστηκαν στις 7 Μαρτίου του 2023, όχι με βάση τα προσόντα τους αλλά (όπως αναγράφεται στο έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ που υπογράφει ο Γιώργος Πιτσιλής) με «Ειδική αιτιολογία του Διοικητή». Πρέπει πρωτίστως ο κύριος Πιτσιλής, να απαντήσει ποια είναι η ειδική αιτιολογία με την οποία τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά δύο διεφθαρμένους.

Να διευκρινίσουμε ότι ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, με βάση αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Documento  είναι σε στενή σχέση με πράξεις που αποπνέουν διαφθορά και απ ό,τι φαίνεται θα απασχολήσουν και τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα:

  1. Έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για ενοικίαση κτηρίων της ΑΑΔΕ, περιγράφοντας φωτογραφικά τον μοναδικό κτήριο που τελικώς επιλέγουν και ενοικιάζεται.
  2. Στις προαγωγές των στελεχών της ΑΑΔΕ, συστηματικά παρακάμπτει τα πρόσωπα που προηγούνται στον κατάλογο με τα αντικειμενικά προσόντα και προάγει άλλους που από τον «πάτο» των αντικειμενικών κριτηρίων δίνοντάς τους βαθμολογία που προκύπτει από υποκειμενικά κριτήρια (συνεντεύξεις κλπ). Είναι ερώτημα γιατί ο κύριος Πιτσιλής δεν θέλει τόσο πολύ τους άριστους στην Υπηρεσία.
  3. Έχει τοποθετήσει ως νούμερο 2 στην ΑΑΔΕ, τον Νίκο Μπατσίλα, εναντίον του οποίου όχι μόνο υπάρχει σωρεία καταγγελιών, αλλά με βάση εισαγγελική κρίση, έχει κλείσει φορολογική υπόθεση μεγαλοεπιχειρηματία βεβαιώνοντας εις γνώση του ψευδή στοιχεία για να τον εξυπηρετήσει. Ο Νίκος Μπατσίλας, χρησιμοποιείται συστηματικά ως μάρτυρας σε δίκες στις οποίες με τη μαρτυρία του κλείσουν υποθέσεις μεγάλων οικονομικών σκανδάλων (η πιο πρόσφατη είναι υπόθεση του Μιχάλη Σάλα στις 20 Μαίου).
  4. Και το κυριότερο, ο κύριος Πιτσιλής γνωρίζει όσα γίνονται και (αν δεν επιλέγει), γνωρίζει και την συγκάλυψη. Είναι δηλαδή σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος αφού με ευθύνη του υπάρχουν όλες αυτές οι πιτσιλιές γύρω του.

Διαβάστε επίσης 

Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών τη νύχτα – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τραυματίες

Καρυπίδης: «Τέτοιο «χειρουργείο» είχαμε χρόνια να δούμε, ντροπή και αίσχος»

Ο Βαγιαννίδης «έβαψε» την κούπα πράσινη με buzzer beater στο 90+7 (Video)

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter