Σφυρίζει αδιάφορα ο Οικονόμου μετά τον απίστευτο ισχυρισμό Μητσοτάκη για… «θυσία» στα Τέμπη

Σφυρίζει αδιάφορα ο Οικονόμου μετά τον απίστευτο ισχυρισμό Μητσοτάκη για… «θυσία» στα Τέμπη

Την επιμονή του Μεγάρου Μαξίμου στη ρητορική Πορτοσάλτε περί «θυσίας» των παιδιών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, για την οποία μίλησε το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι το documentonews.gr του δόθηκε η «ευκαιρία» να ανασκευάσει για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Νέα υποκρισία για Τέμπη και για… σάρωμα σε «ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω»

«Ο πρωθυπουργός ακολουθώντας τη ρητορική δημοσιολογούντων μίλησε αυτές τις ημέρες για θυσία των παιδιών στο δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι ενδεδειγμένη η χρήση του όρου θυσία;» ρωτήσαμε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας τον Γιάννη Οικονόμου, καθώς οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σάββατο από το Μαρούσι προκάλεσαν την μήνιν συγγενών θυμάτων και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερα, όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ώρες μετά την εμφάνιση Μητσοτάκη, έφτασε να κάνει λόγο για «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος».

Δείτε επίσης: Απύθμενο θράσος Γεωργιάδη – Βλέπει ως… ευκαιρία την τραγωδία στα Τέμπη (Video)

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη αναφορά περί θυσίας έγινε από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία από τον Άρη Πορτοσάλτε, γεγονός που τον έφερε στο κέντρο της κριτικής, τόσο από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, όσο και από πλήθος τηλεοπτικών προσωπικοτήτων, προκαλώντας έως και την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, αλλά για την υπεράσπισή του.

Τελικά, όπως προκύπτει, η «γραμμή» της τηλεπερσόνας δεν ήταν τίποτα άλλο από μία… προδημοσίευση της ρητορικής που θα ακολουθούσε το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός σε αυτό που είναι απολύτως προσηλωμένος είναι να κάνουμε ότι περνάει από τα χέρια μας έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Η απώλεια των ανθρώπων, ο θάνατος των νέων ανθρώπων, το πένθος των συγγενών είναι κάτι που κανείς μας ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει» μας απάντησε αρχικά ο εκπρόσωπος, όχι μόνο αποφεύγοντας να απολογηθεί για την ανοιχτή πρόκληση της μετατροπής ενός εγκλήματος σε… «θυσία», αλλά υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως αυτό που ρωτήσαμε «δεν είναι το μείζον».

«Και αυτό που είναι σημαντικό, αυτό που είναι πολύ ουσιαστικό, αυτό που στην ουσία αποτελεί τον έμπρακτο σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που έφυγαν και στο πένθος και στον γολγοθά των συγγενών τους, είναι να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε αυτό το πράγμα να μην ξανασυμβεί ποτέ. Εκεί είμαστε προσηλωμένοι και αυτό είναι το μείζον» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαξιώνοντας ουσιαστικά το πλήθος αντιδράσεων, που δεν ήρθε μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά από μεγάλο μέρος των πολιτών.

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή “θυσία” την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι “ευκαιρία” για την κυβέρνηση για “να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος”. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το “βαθύ κράτος” το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί» ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως ‘θυσία’ για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter