Σία Κοσιώνη: Παρουσιάζοντας τις εκλογές του συζύγου της – Είναι δεοντολογικό;

Σία Κοσιώνη: Παρουσιάζοντας τις εκλογές του συζύγου της – Είναι δεοντολογικό;

Η αλήθεια είναι πως η ήττα της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή είχε και τις «οικογενειακές» αλλά παράλληλα δημόσιες «δευτερεύουσες» ιστορίες.

Ο λόγος για τη Σία Κοσιώνη σύζυγο του έως σήμερα Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη η οποία κατά τους δύο γύρους πρωτοστάτησε στην ενημέρωση του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Η κυρία Κοσιώνη δέχθηκε και τα ανάλογα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

Δημοσιογράφος πολύ πριν από τον γάμο της με τον Κώστα Μπακογιάννη, μέλος της ευρύτερης πρωθυπουργικής οικογένειας, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία δεν θα έπρεπε να ασχολείται με παρεμφερή χώρο. Βέβαια δεν είναι η μόνη δημοσιογράφος με αυτό το «ασυμβίβαστο».

Στην ουσία θα έπρεπε τουλάχιστον να αλλάξει ρεπορτάζ για να συμβαδίσει με τη δεοντολογία.

Ας δεχθούμε ωστόσο πως ήταν από πολύ πριν στη θέση της, πριν τον γάμο τους.

Το ελάχιστο θα ήταν να απέχει από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας του ΣΚΑΪ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ακριβώς γιατί ο σύζυγός της πρωταγωνιστούσε σε αυτές.

Λεπτομέρειες θα πείτε, αλλά δεν πρόκειται για λεπτομέρειες όταν αφορούν τα Μέσα Ενημέρωσης. Εμείς ωστόσο το βλέπουμε περισσότερο σαν «lifestyle»!

Εξάλλου η ίδια στο παρελθόν είχε πάρει πολλές συνεντεύξεις από στελέχη της παράταξης του συζύγου της ενώ μαζί με τον Παύλο Τσίμα είχε πάρει συνέντευξη με τον θείο του συζύγου της και πρωθυπουργό…

Τίποτα δεν έγινε ωστόσο με ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα για τον σταθμό του Φαλήρου που θέλει να αγνοεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αλλά θα μας πείτε, η Ελλάδα βρίσκεται στην 107η θέση στην παγκόσμια κατάταξη Ελευθερίας του Τύπου. Και υπάρχει λόγος που βρισκόμαστε εκεί, ενδεχομένως θα έπρεπε να πέσουμε και πιο κάτω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter