Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων εν μέσω έξαρσης κορονοϊού και γρίπης

Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων εν μέσω έξαρσης κορονοϊού και γρίπης

Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων καλείται να μπαλώσει το Υπουργείο Υγείας έπειτα από την ραγδαία αύξηση των περιστατικών γρίπης και Covid-19. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι ελλείψεις αυτές παρατηρούνται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου τα περιστατικά των αναπνευστικών λοιμώξεων είναι όλο και περισσότερα, με αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση φαρμάκων, όπως για παράδειγμα τα αντιβιοτικά.

Σημειώνεται, ότι στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να αποφύγει τις ντροπιαστικές περυσινές εικόνες, όταν γονείς περίμεναν σε ουρές έξω από τα φαρμακεία θέλοντας να βρουν ένα απλό παυσίπονο.

Συνεπώς, οι απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχιστούν, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ταυτόχρονα, ο Υπουργός σημείωσε την επιθυμία του για μια καλύτερη συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΦ καθηγητή Ευάγγελο Μανωλόπουλο, με στόχο την συγκρότηση μιας ολοκληρωτικής εικόνας για την διαδικασία διακίνησης των φαρμάκων στην χώρα.

Σημειώνεται, πως για το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν συνεχείς συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΦ, αλλά, και την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης αναφορικά με τις ελλείψεις των φαρμάκων, ώστε να παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρώπη για τις ελλείψεις των φαρμάκων, προκειμένου να υπάρξει μια σχετικά άμεση λύση υπό το πρίσμα συνεργασίας όλων των χωρών με βάση το γεγονός, πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε ευρωπαϊκή κλίμακα εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών κατά κύριο λόγο.

Νέα Εφαρμογή τον Δεκέμβριο

Νέα εφαρμογή αναμένεται τον Δεκέμβριο, προκειμένου οι πολίτες μέσω μιας ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας να μπορούν να παρακολουθούν και να εντοπίζουν ποια φάρμακα είναι διαθέσιμα και ποια είναι εκείνα, τα οποία είναι σε έλλειψη.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, καθώς μια σειρά τεχνικών προβλημάτων, αλλά, και ζητημάτων γραφειοκρατίας λειτούργησαν κατασταλτικά, παρόλο, που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το είχε ανακοινώσει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργείου η καινούρια εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter