Σήμερα η απόφαση στο Εφετείο για τη γυναικοκτονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Σήμερα η απόφαση στο Εφετείο για τη γυναικοκτονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Η ώρα της απόφασης για τη δολοφονία και τον βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη έρχεται σήμερα, Τετάρτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου δικάζονται οι δύο κατηγορούμενοι που την βίασαν και την πέταξαν μετά, άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί αν οι δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας Μ. Κούκουρας και Α. Λουτσάι θα καταδικαστούν σε μικρότερη ποινή ή αν θα παραμείνει ως έχει η ποινή της ισόβιας και επιπλέον 15ετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη, είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε και οι δύο να κριθούν ενοχοι όπως κατηγορούνται και χωρίς ελαφρυντικά. Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε στην αγόρευση της πως το βάρβαρο έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2018 τελέστηκε από κοινού κι από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» τόνισε η εισαγγελέας στην πρόταση της, καθώς οι δύο νεαροί άνδρες «ρίχνουν» ο ένας το μερίδιο της ευθύνης στον άλλον.

Η εισαγγελική λειτουργός εξιστόρησε κατά τη διάρκεια της αγόρευσης τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς και το τι συνέβη στο σπίτι του Ροδίτη κατηγορούμενου στους Πεύκους όπου βιάστηκε η Ελένη και κακοποιήθηκε βάναυσα πριν την πετάξουν από το γκρεμό στη θάλασσα για να σιωπήσει για πάντα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τον Νοέμβριο του 2018 το λιμενικό εντόπισε το άψυχο σώμα της Ελ. Τοπαλούδη στη Ρόδο. Το προηγούμενο βράδυ οι δύο καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία της ζήτησαν από τη φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά, εκείνη τους ακολούθησε αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Τότε οι δράστες τη βίασαν και στη συνέχεια τη χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της. Αργότερα τη μετέφεραν στην παραλία και την πέταξαν στη θάλασσα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με ομόφωνη απόφαση στις 15 Μαΐου 2020 επέβαλε πρωτόδικα στους κατηγορούμενους Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρο Λουτσάι το ανώτατο όριο των ποινών και για τα δύο αδικήματα, ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είχε πει η εισαγγελέας της έδρας Αριστοτελία Δόγκα κατά την αγόρευσή της, η οποία συζητήθηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια και καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της. Αναφερόμενη στους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελέας είπε ότι «με τη στάση τους ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη» ενώ είχε πει χαρακτηριστικά και το «ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter