Singapore Airlines: «Ζήσαμε μία κόλαση» – Επιβάτες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές στα 37.000 πόδια – Θα κινηθούν νομικά (Video)

Singapore Airlines: «Ζήσαμε μία κόλαση» – Επιβάτες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές στα 37.000 πόδια – Θα κινηθούν νομικά (Video)

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στην καμπίνα του Boeing της Singapore Airlines κατά τη διάρκεια φονικών αναταράξεων στην πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη.

«Αρχικά τα πάντα έμοιαζαν φυσιολογικά», είπε στο CNN ο Άντριου Ντέιβις, ο οποίος ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους στη Νέα Ζηλανδία. Περιέγραψε την πτήση ως «ομαλή μέχρι εκείνη την ώρα». Μάλιστα, σημείωσε ότι την ώρα των αναταράξεων πολλοί επιβάτες έπαιρναν το πρωινό τους.

Ο επιβάτης ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν όταν άναψε η ένδειξη για τη ζώνη ασφαλείας, την οποία και τοποθέτησε άμεσα. «Ευτυχώς που το έκανα γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα, είδαμε την κόλαση».

«Το αεροπλάνο έμοιαζε να πέφτει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όλα διήρκεσαν για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά θυμάμαι ότι είδα παπούτσια, iPads και iPhones, κουβέρτες, πιάτα και κούπες να σηκώνονται στον αέρα και να χτυπάνε στην οροφή».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο CNN, καθόταν στις θέσεις μπροστά από τον 73χρονο Βρετανό, Τζοφ Κίτσεν, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις φονικές αναταράξεις. «Ο κύριος καθόταν πίσω μου. Αρκετοί χρειάζονταν βοήθεια, αλλά εμείς κινηθήκαμε άμεσα προς το μέρος τους. Βοήθησα να τον βγάλουν από τη θέση του και να τον τοποθετήσουμε στο πάτωμα ώστε οι ειδικοί να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

«Στο μεταξύ όλοι ούρλιαζαν, επικρατούσε πανικός. Πολλοί περιφέρονταν τραυματίες. Γύρισα και είδα μία κοπέλα με ένα μεγάλο τραύμα στο μέτωπο και αίμα να τρέχει στο πρόσωπό της, αλλά και άλλους ηλικιωμένους κυρίως να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ».

Άλλος επιβάτης, ο 28χρονος Τζαφράν Αζμίρ, είπε στο Reuters ότι τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα. «Γι’ αυτό και οι περισσότεροι επιβάτες άργησαν να αντιδράσουν. Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν επιβάτες στις τουαλέτες, ενώ το πλήρωμα ήταν όρθιο».

Διεκδικούν αποζημιώσεις

Οι επιβάτες που τραυματίστηκαν από τις φονικές αναταράξεις αναμένεται να κινηθούν νομικά και να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, η Singapore Airlines είναι υπεύθυνη για ατυχήματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν αναταράξεις, σε διεθνείς πτήσεις, ανεξάρτητα από το εάν ήταν αμέλεια της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τους δικηγόρους της αεροπορίας των ΗΠΑ. Εάν οι επιβάτες υποβάλουν μήνυση, η αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να αμφισβητήσει αποζημίωση έως και 175.000$ περίπου.

Ο νομικός εκπρόσωπος των επιβατών είπε ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί επίσης να περιορίσει την ευθύνη της αν αποδείξει ότι ο επιβάτη φέρει μέρος της ευθύνης για τον τραυματισμό. Παράλληλα, το μέγεθος των αποζημιώσεων εξαρτάται συχνά από τη χώρα στην οποία υποβάλλεται η μήνυση.

Διαβάστε επίσης:

Singapore Airlines: Πώς το Boeing έχασε 6.000 πόδια μέσα σε λίγα λεπτά – Βίντεο από τις σοκαριστικές αναταράξεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter