Σκάνδαλο Novartis: Συνεχίζει ακάλυπτος από την κυβέρνηση ο «αδιευκρίνιστος» Άδωνης

Σκάνδαλο Novartis: Συνεχίζει ακάλυπτος από την κυβέρνηση ο «αδιευκρίνιστος» Άδωνης

Στην εξωφρενική και ενδεικτική του ελλείμματος διαφάνειας και λογοδοσίας τακτική του «σιωπητηρίου» επιμένει το Μέγαρο Μαξίμου για το σκάνδαλο Novartis και το φιάσκο της «σκευωρίας» μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, παρότι την ίδια στιγμή ο Άδωνης Γεωργιάδης προκύπτει λαλίστατος και επιτίθεται στο δικαστικό σώματα για τις αποφάσεις του.

Ευκαιρία να καλύψει τον Άδωνη Γεωργιάδη για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά του δικαστικού σώματος με αφορμή το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας τον υπουργό Ανάπτυξης ακάλυπτο και μόνο να διαμαρτύρεται για την καταβαράθρωση της «σκευωρίας Novartis», την ώρα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των δικαστών των ανωτάτων δικαστηρίων. Σε ερώτηση του documentonews.gr για το νέο πόνημα του Αδ. Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Τα Νέα» το περασμένο Σάββατο, ο Γιάννης Οικονόμου επέλεξε τη σιωπή.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Στη θέση του βάζουν τον Άδωνη δικαστές και εισαγγελείς – «Προσβολή για τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

«Δυστυχώς το βούλευμα αυτό πάσχει σοβαρά, εγείροντας σοβαρές αμφιβολίες για τί πραγματικά συνέβη. Οι δικαστές που το εξέδωσαν είναι απολύτως έκθετοι στην Κοινή Γνώμη και στην Λογική!» συνοδεύει το άρθρο στην ανάρτησή του στα κοινωνικά του δίκτυα ο Άδ. Γεωργιάδης, αναφορές που τέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να τοποθετηθεί.

Σημειώνεται πως το περασμένο Σάββατο, ο Άδωνης Γεωργιάδης δημοσίευσε άρθρο του στην εν λόγω εφημερίδα, υπό τον τίτλο «Στη δημοκρατία όλοι κρίνονται», κατά το οποίο ασκεί έντονη κριτική στους δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα, με νοσηρούς συνειρμούς και υπαινιγμούς. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως μετά το άρθρο, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επανήλθε, παρότι την προηγούμενη εβδομάδα αντέδρασε σε αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχετε δηλώσει πως δεν θα επανέλθετε στην υπόθεση Novartis. Το Σάββατο, ο Υπουργός Ανάπτυξης έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «το βούλευμα πάσχει σοβαρά, εγείροντας σοβαρές αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη. Οι δικαστές που το εξέδωσαν είναι απολύτως έκθετοι στην κοινή γνώμη και στη λογική. Δεν συνέβαλε στη θωράκιση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης και πρέπει να προβληματίσει το δικαστικό Σώμα». Αρχικά, συμφωνεί η Κυβέρνηση με την κριτική του κ. Γεωργιάδη στο βούλευμα του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Novartis;» ήταν συγκεκριμενα το ερώτημα που τέθηκε στον Γιάννη Οικονόμου από το documentonews.grΟ εκπρόσωπος της κυβέρνησης επέλεξε να επιμείνει στη σιωπή των προηγούμενων ημερών, και παρότι αφορμή για την ερώτηση ήταν το άρθρου του ίδιου του υπουργού της κυβέρνησης, απάντησε ωσάν να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τύπο και τους πολίτες στις απαντήσεις της κυβέρνησης.

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο για την υπόθεση αυτή. Με έχετε ρωτήσει και άλλες φορές. Ό,τι έχουμε πει και εγώ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι αυτά που είχαμε να σχολιάσουμε για την υπόθεση αυτή» αρκέστηκε να απαντήσει ο Γ. Οικονόμου.

Για την ιστορία, μερικές ακόμα αναφορές του Αδ. Γεωργιάδη στο άρθρο του, όπως, «η εντύπωση που έμεινε στην ελληνική κοινωνία από το βούλευμα αυτό είναι ότι οι πέντε δικαστές λειτούργησαν χωρίς να μελετήσουν σε βάθος το αποδεικτικό υλικό, ίσως τα χρονικά περιθώρια να μην τους επέτρεψαν την ουσιαστική αξιολόγηση, ίσως να μην είχαν το σθένος στο τέλος του δικαστικού βίου τους να παραπέμψουν συναδέλφους τους για το ατιμωτικό αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εις βάρος εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, πολλά είναι τα “ίσως” και σίγουρα ο ιστορικός προβολέας θα τα διαφωτίσει».

Ακόμα χειρότερα, παρακάτω σηκώνει και το γάντι που του πέταξε η Ένωση Δικαστών του ΣτΕ με την προηγούμενη ανακοίνωσή της, για να το πετάξει πίσω απαντώντας, μεταξύ άλλων για τον κ. Σκαλτούνη τον οποίον υπερασπίστηκαν πως «λυπούμαι, αγαπητοί κύριοι της Ενώσεως, έχουμε και οι υπόλοιποι τιμή και υπόληψη. Σε κάθε περίπτωση το βούλευμα αυτό δεν συνέβαλε στη θωράκιση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτό πρέπει να προβληματίσει το δικαστικό σώμα».

https://www.youtube.com/watch?v=zXxgzd1HL-8
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter